субота, 13 квітня 2024 22:15

Сплять окремо і на підлозі: які звички японців дивують увесь світ
6

Японці здавна відрізнялись своїм особливим ставленням до здоров'я, порівняно з іншими націями.

Вони розробили незвичайні звички та практику, які не знайдете в інших країнах, пише nowiveseeneverything.

Сплять окремо

Японські пари лягають порізно, бо у них різний графік роботи. Якщо збудите свою другу половинку тільки тому, що пізно повернулися з роботи або потрібно піти раніше, це не приведе до гарного відпочинку. Ось чому має сенс провести ніч в іншій кімнаті. Це забезпечить їм спокійний та здоровий сон.

Автор: nowiveseeneverything
  Одружені пари Японії обирають зручний сон
Одружені пари Японії обирають зручний сон

Японські матері сплять зі своїми дітьми. Тому батькові треба вирішити, чи хоче він спати в одному ліжку з ними, чи піти в іншу кімнату. Навіть наука довела, що спільний сон може допомогти батькам та дітям заснути спокійніше.

Автор: nowiveseeneverything
  Одружені пари Японії обирають зручний сон
Одружені пари Японії обирають зручний сон

Це допомагає дитині підтримувати стабільну температуру та частоту серцевих скорочень. Водночас знижує ймовірність синдрому раптової дитячої смерті. Крім того, у дитини підвищується самооцінка Вона швидше стає самостійною і добре навчається у школі.

Сплять на підлозі

Сон на землі має вражаючі переваги для здоров'я. Сон на твердій плоскій поверхні корисний для спини і може позбавити болю, який переслідував роками. Спати на м'якому ліжку, безумовно, зручно, але згодом матрац може почати просідати. Може статись викривлення хребта та болітиме спина. Коли спите на підлозі, це посилює кровообіг, тому що вага розподіляється рівномірно і менше тиску на різні частини тіла.

Автор: nowiveseeneverything
  Одружені пари Японії обирають зручний сон
Одружені пари Японії обирають зручний сон

Сон у природному положенні також допоможе уникнути оніміння та поколювання, що провокує поганий кровообіг. Наприклад, якщо ви спите, згорнувшись калачиком на боці, кров циркулює, а потім повертається до серця, викликаючи різні проблеми зі здоров'ям, такі як тромби та варикозне розширення вен.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому шкідливо відсипатись у вихідні. Дві причини

Віддають перевагу ходьбі

Японці все життя люблять активний спосіб життя. Одним із їхніх улюблених видів спорту є ходьба.

Автор: nowiveseeneverything
  Японці люблять ходити пішки
Японці люблять ходити пішки

Не п'ють воду під час їжі

Японські ресторани зазвичай не подають своїм відвідувачам воду. Коли ви п'єте воду під час їжі, ваша слина розріджується. Це впливає на виділення шлункового соку, відповідального за перетравлення їжі. В результаті ваш шлунок отримує слабкіші сигнали для розщеплення їжі, що може призвести до здуття живота. Крім того, вживання води під час їжі збільшує обсяг шлунка та збільшує навантаження на нього, як це робить великий прийом їжі.

Автор: nowiveseeneverything
  Японці не запивають їжу водою
Японці не запивають їжу водою

Не дають чайових

У японській культурі обслуговування є невід'ємною частиною роботи. Немає потреби давати чайові, щоб висловити вдячність. Насправді це може бути розцінено як прояв неповаги.

Багато хто на відпочинку крутить романи й насолоджується романтичними моментами. Деякі дівчата не проти провести відпустку в компанії іноземного мачо. Адже в кожної нації є свої особливості залицяння, кохання і, звісно ж сексу. Любовні традиції в різних країнах різні.

Японія - одна з тих, де вважається нормальним мати коханку. При цьому, японець ніколи не кине свою дружину, оскільки вона для нього - супутниця життя, яка буде з ним і в горі,і в радості.

Зараз ви читаєте новину «Сплять окремо і на підлозі: які звички японців дивують увесь світ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі