субота, 05 серпня 2023 15:06

День близнюків: як змінились за три роки єдині в Україні ідентичні дівчатка
15

5 серпня відзначають Міжнародний день близнюків.

Цього дня прийнято вітати близнюків – двійнят, трійнят, четверню, п'ятірню.

В Україні в останні роки народились дві четверні.

У подружжя Валіхновських в 2020 році з'явилися на світ з різницею в 1 хв. однояйцеві близнюки. Четверо дівчаток повністю ідентичні. Першою народилась Вікторія, потім Єлизавета, далі Мілослава та Діана. Найактивнішою виявилась Єлизавета.

  Четверня подружжя Валіхновських
Четверня подружжя Валіхновських

Мама Анастасія активно веде блоги в Instagram. Розповідає, як змінюються доньки, який мають характер, темперамент. Які навички отримують та які звички з'являються. У вихованні їй допомагає чоловік та батьки.

Gazeta.ua пропонує переглянути, як змінились дівчата за три роки.

Четверня подружжя Валіхновських
Фото: Фото надані Анастасію Валіхновською
Четверня подружжя Валіхновських
Четверня подружжя Валіхновських
Четверня подружжя Валіхновських
Четверня подружжя Валіхновських

Торік через війну дітей вирішили вивезти з України до Польщі. Там влаштували їх у дитсадок. Але діти почали дуже хворіти. Їм не підійшов клімат. Сім'я жила у горах, де волога місцевість. Через п'ять місяців життя за кордоном вирішили повернутись додому.

"Зараз діти гостюють у бабусі. Вдома дідусь зробив ігровий майданчик для них. На жаль, сам не може натішитись онуками. Його забрали на війну. А взагалі дівчатка люблять ходити у дитсадок. Їм подобається серед дітей. Вони розвиваються", - розповідає Gazeta.ua Анастасія Валіхновська.

Діти обожнюють сезонні фрукти. Зараз смакують кавунами, динями.

"Їм всього три роки, але не по віку розвинені. Буває, такі фрази кажуть, що всі у шоці. Мислять дуже глибоко. Водночас дуже різні. Діана - пацанка. Обожнює пістолети і машинки, любить чорний одяг, шорти і кепки. Допомагає ремонтувати машини. Віка дуже чутлива. Сильно ображається, лагідна дівчинка. Мілуся - серйозна та цілеспрямована, Дружелюбна. Останнє віддасть сестрі, а сама залишиться без нічого. Ліза - хитренька дівчинка. Щось зробить, забере і при цьому хоче лишитись невинною", - розповідає Анастасія.

Автор: Фото надані Анастасію Валіхновською
  Четверня подружжя Валіхновських
Четверня подружжя Валіхновських

Діти вже звикли до тривог. Але всеодно лякаються і бояться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Унікальне народження четверні в Україні: які зараз ідентичні близнючки

Також щасливими батьками четверні стали подружжя Кушнір із Закарпаття. Лариса Кушнір народила 4 січня у 2021 році. На світ з'явились три хлопчики та дівчинка.

Автор: facebook
  Четверня подружжя Кушнір
Четверня подружжя Кушнір

Їх назвали Олександром, Євгеном, Іваном та Кароліною. Для дівчинки ім'я придумали одразу. Для синів вагались аж до пологів. Коли вже побачили синочків, то й не сумнівались, що імена підібрали правильно.

Автор: facebook
  Четверня подружжя Кушнір
Четверня подружжя Кушнір

Жінка теж активна у соцмережах. Викладає світлини, як змінюються її три сини та донька.

"Зараз почали дуже сильно битись між собою. Не можуть поділити іграшки. Особливо, коли купую нові. В кожного своя, а хоуть вирвати ту, що в братика чи сетрички. Хоча люблять деколи між собою гратись. Сашка і Ванька, наприклад. Ще Каролінка з ними. А Женька трохи любить гратись сам по собі. Ще їм подобається, коли читаю їм книги або співаю пісні", - розповідає Gazeta.ua Лариса Кушнір.

Єдина в Україні п'ятірня живе в Одесі. Діти були теж зачаті природним шляхом. Народились 24 червня 2016 року. Назвали Денисом, Владиславом, Давидом, Дарією та Олександрою. Їм місцева влада подарувала 5-кімнатну квартиру. Експрезидент Петро Порошенко – машину.

Оксана Кобелецька виховує дітей сама. Її чоловік Сергій Семенов пішов із родини, коли молодшим дітям виповнилося по пів року.

Зараз ви читаєте новину «День близнюків: як змінились за три роки єдині в Україні ідентичні дівчатка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі