вівторок, 20 квітня 2021 23:46

Прості прийоми, щоб впоратися із нерішучістю

Прості прийоми, щоб впоратися із нерішучістю
Найкраще вирішення проблеми - діяти, а не лише обдумувати. Фото: pixabay

Із невпевненістю у собі треба боротися, тому що вона може завадити здійсненню мрій та цілей у житті.

Ця риса не виникає просто так, а є результатом недовіри до себе та низької оцінки власних можливостей, пишуть на каналі "Психологічна підтримка" у Telegram.

Найкраще вирішення проблеми - діяти, а не лише обдумувати. У момент, коли відчувається нерішучість, варто запитати у себе: "Чого я боюся? Про що зараз мої думки?". Наступний крок - аналіз того, як все може розвиватись далі і що можна зробити. Переважно люди накручують негативні емоції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гарячий душ і телефон якомога далі - поради для налагодження сну

Тоді слід з усіх сил нагадувати собі про власні успіхи. Треба похвалити себе, навіть з найменших причин.

За помилки сварити себе не треба. Невдачі не є страшними. Слід сказати: "Цього разу не вийшло, зате я буду знати, як це робити наступного разу".

Варто навчитися казати "ні" та не боятися образити. Дотримання кордонів – важливий аспект у спілкуванні і взаємодії з людьми. Але є люди, які безцеремонно переходять ці кордони. У таких випадках важливо навчитися відмовляти.

Дослідження показало, коли ж людина відчуває мить найбільшого щастя у житті. Серед 700 учасників експерименту максимальний рівень щастя був у віці від 20 до 30 років. Саме на цей період припадає значна кількість життєвих випробувань: освіта, кар'єра, сім'я та народження дітей та інше.

Зараз ви читаєте новину «Прості прийоми, щоб впоратися із нерішучістю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі