субота, 05 червня 2021 10:00

Їжа впливає на відчуття щастя

Їжа впливає на відчуття щастя
Часті обійми також сприяють щастю. Фото: pixabay

Харчування людини та її спосіб життя може безпосередньо впливати на її щастя.

Експерти стверджують, що деякі продукти підвищують вироблення гормонів щастя типу ендорфіну, серотоніну й окситоцину, пише The Health Site.

Серед них горіхи та насіння з великою кількістю триптофану, йогурт, що підвищує рівень пробіотиків у кишківнику, гостра їжа з капсаїцином, яка сприяє виділенню ендорфінів, яйця та риба з вітамінами B3, B6 B12 і жирними кислотами Омега-3, а також шпинат, листова зелень і банан. Ці продукти багаті магнієм, який, згідно з дослідженнями, підвищує рівень серотоніну і дофаміну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому треба відпускати образи

Також є певні способи у щоденній рутині, які можуть зробити людину щасливішою. Наприклад, фізичні навантаження щодня, які звільняють гормон ендорфін, що викликає позитивні емоції. Регулярні заняття спортом зміцнюють здоров'я, а це підвищує впевненість у собі та самооцінку.

Досягнення поставлених цілей також збільшує відчуття щастя. Аби рідше розчаровуватися, можна ставити прості цілі. А їх досягнення дуже підвищує настрій.

Щастя також приносять симпатії до всіх. Варто старатися частіше робити добрі вчинки та зберігати люб'язність. Спостереження показують, що така поведінка звільняє гормон серотонін, який підвищує рівень щастя, зміцнює сон і процеси травлення.

Часті обійми також сприяють щастю. Фізичні дотики у світі пандемії повністю втрачені, але коли все закінчиться, обніматися потрібно частіше. Таким чином виробляється окситоцин.

Британські дослідники виявили, як почуватися щасливим. За їхньою порадою, зовсім не обов'язково для щастя мати багато грошей. Секрет у тому, щоб знизити очікування від життя й не розчаровуватися, коли вони не здійснюються. Водночас їх і не варто надто занижувати, щоб не відчувати непотрібність світу.



Зараз ви читаєте новину «Їжа впливає на відчуття щастя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі