середа, 12 травня 2021 18:00

Чому треба відпускати образи

Чому треба відпускати образи
Основним у прощенні є розуміння того, що воно потрібне людині більше за її кривдника. Фото: pixabay

Образи та несправедливість - це те, з чим рано чи пізно має справу кожен.

Часом вони заважають рухатися вперед, тому потрібно навчитися пробачати, пишуть у Telegram-каналі "Психологічна підтримка".

Злість не лише нагадує про образи, але й продовжує завдавати моральної шкоди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи існує зв'язок між депресією та втратою енергії до життя

Основним у прощенні є розуміння того, що воно потрібне людині більше за її кривдника. Тому що саме вона страждає від негативних емоцій та переживань. Будь-яка подія є досвідом та життєвим уроком, а невдалі моменти життя допомагають краще обирати коло спілкування, цінувати людей та не повторювати помилки.

При відчутті образи варто ділитися емоціями з близькими, звернутися до психолога, якщо є відчуття, що позбутись тягаря самотужки несила. Можна написати листа кривдникові, але не відправляти. Поступово стане легше.

Тоді варто пригадати власні помилки і зрозуміти, що ніхто не ідеальний і не слід тримати зла на людей.

Проблеми й конфлікти у стосунках треба розв'язувати. Це сприятиме їхньому зміцненню та зростанню. Перше правило для покращення стосунків: обидві сторони мають погодитися, що інша людина та зв'язок між ними – важливі й мають значення.

Зараз ви читаєте новину «Чому треба відпускати образи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі