вівторок, 07 лютого 2012 09:34

Ім'я тісно пов'язує дитину з її ангелом-охоронцем

Ім'я тісно пов'язує дитину з її ангелом-охоронцем

За церковними правилами називати дитину треба іменем, яке є у святцях.

Про це розповів священик Української православної церкви Московського патріархату Володимир Ромащенко з міста Миронівка Київської області.

"Для дитини слід обирати ім'я, яке є у святцях.. В жодному храмі і монастирі не молитимуться за людину з іменем, якого там немає. Вибирати є з чого: святці налічують близько 900 чоловічих і 250 жіночих імен", - сказав він.

"Дане у такий спосіб ім'я тісно пов'яже дитину з її ангелом-охоронцем. Вона матиме небесного покровителя, який молитиметься за неї. До нього вона зможе звернутися у будь-який момент.  Якщо ім'я не подобається, можна дати дитині ім'я святого, день якого припадає на 40 день після народження. Саме тоді дітей хрестять", - додав Володимир Ромащенко.

Священик радить перед вибором імені вивчити житіє святого, в честь якого називаєте дитину.

"Святий впливатиме на життя дитину. Є вірогідність, що вона повторить його шлях. Імена монахів і великомучеників можна давати, але подумайте, чи бажаєте такої долі своїм дітям".

Якщо дитину все-таки назвали іменем, якого у святках немає, під час хрещення священик дасть інше.

"В такому випадку дитину називають в честь святого, якого згадують в день хрещення. За бажанням батьків можуть дати ім'я, яке найбільше подібне до мирського. Наприклад,  Станіславу під час хрещення можуть дати ім'я В'ячеслав", - сказав він.

"Раніше імена, дані під час хрещення, не розголошували. Таке правило існувало в радянські часи,  коли релігійних людей переслідували. Тепер ім'я можна не приховувати. Якось прийшов до мене у храм чоловік Станіслав і каже: "Не знаю, яке ім'я дали мені під час хрещення. Хрестили в радянські часи, батьки і хрещені померли. А більше ніхто мого імені не знав". Дав йому хресне ім'я В'ячеслав, щоб не забув", - додав священик.

Зараз ви читаєте новину «Ім'я тісно пов'язує дитину з її ангелом-охоронцем ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі