пʼятниця, 01 квітня 2016 12:58

Чому дитина не може досягти успіху: 4 важливих помилки

Чому дитина не може досягти успіху: 4 важливих помилки

Нерідко в житті ми можемо бачити як, здавалося б, талановита і здібна дитина ніяк не може досягти вершин і залишається посередньою в школі і серед інших дітей. А батьки, задаються питанням, чому ж так відбувається? Які основні помилки робить дитина і її батьки і чому вона ніяк не може домогтися успіху, про це пише 4mama.

1. Недостатня організованість.

Щоб досягти дитині успіху, дуже важливо розуміти, що і коли вона повинна робити. У таких питаннях дуже важливо мати систематичний підхід. В іншому випадку чекати чогось особливого навряд чи варто. Наприклад, якщо дитина вчасно не приготує форму для походу на спортивні заняття або буде постійно забувати вдома змінне взуття, то отже вона буде або пропускати тренування, або проводити їх неякісно. А значить, про будь-які успіхи і досягнення варто в такому випадку забути.

2. Безлад в кімнаті.

Якщо у дитини постійно розкидані речі, не організовано робочий простір і уроки вона робить абияк, то і ймовірність того, що голові у неї приблизно такий же бардак дуже висока. А значить, чітко структурувати і зрозуміти свої думки і цілі їй буде вкрай непросто. Отже - і досягти якихось успіхів теж буде непросто. Не кажучи вже про те, що бардак і захаращеність здатні викликати стрес не тільки у дітей, але навіть і у дорослих і, до речі, сприяти набору зайвої ваги. Крім того, безлад в дитячій сприяє тому, що дитина не може вчасно знайти необхідну річ і часто спізнюється кудись.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як розмовляти з дитиною, щоб вона виросла щасливою

3. Недостатня мотивація.

Дитина ніяк не може домогтися успіху також через те, що це їй зовсім не потрібно або не цікаво. Це скоріше бажання батьків. Якщо дитина взагалі не проявляє ніякого прагнення займатися певною справою, то чи варто її змушувати силою? Це за умови, звичайно, якщо якийсь інший напрямок їй цікавий, а не тільки прогулянки з друзями і сидіння за комп'ютером.

4. Сором'язливість і брак підтримки.

Нерідко талановиті дітки бувають сором'язливими, що часто їм заважає добсягати успіхів в якійсь справі. А якщо сюди ще й додати відсутність підтримки найближчих людей, які замість надихаючих слів лають своє чадо і називають, наприклад, нездарою, порівнюють не на її користь з іншими дітьми, то домогтися якихось істотних результатів у такої людини навряд чи вийде, і не тільки в дитинстві, але і в житті взагалі. До того ж у неї може з'явитися чимало комплексів і замкнутість в собі.

Поясніть дитині, що дуже важливо в сучасному світі тримати в порядку свої думки, свій життєвий простір, чітко розуміти свої бажання і цілі і правильно планувати свої справи. А дорослим, зрозуміло, треба підтримувати своїх дітей як словами, так і конкретними справами.

Зараз ви читаєте новину «Чому дитина не може досягти успіху: 4 важливих помилки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі