пʼятниця, 26 лютого 2021 17:05

Як поведінка батьків у дитинстві впливає на дитину в майбутньому

Як поведінка батьків у дитинстві впливає на дитину в майбутньому
Є тип батьків, які показують дітям, що стосунки - це один негатив. Фото: pixabay

Події, які відбувались у дитинстві, формують поведінку дорослої людини, тому від виховання батьків залежить багато чого.

Часом батьки хочуть, щоб дитина досягнула в житті багато чого, і проявляють любов тільки тоді, коли діти домагаються успіху, роблять щось потрібне або приносять зі школи хороші оцінки, пише "Новое время".

Діти усвідомлюють, якщо нічим не відзначилися, то жодного ласкавого слова від батьків не почують. У такому разі є ризик, що дитина виростає з відчуттям, що любов треба заслужити. У хлопців це проявляється тоді, коли вони залицяються до дівчини. З початком стосунків симпатія та любов закінчується. Вони досягнули цілі, і далі стає нецікаво. У дівчат з таким вихованням спостерігають надмірну жертовність у стосунках. Вони готові на все, щоб хлопець звернув на них увагу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У яких випадках батьки спричиняють дитячу істерику

Нерідко трапляються історії, коли хтось з батьків залишає родину. Для дітей це загрожує тим, що вони будуть у майбутньому закохуватись лише в тих людей, з якими ніколи не зможуть бути разом. Жінки з таким сценарієм дитинства можуть ставати коханками, а чоловіки - звертати увагу на недоступних жінок.

Є тип батьків, які показують дітям, що стосунки - це один негатив. Вони можуть часто сваритися, нарікати одне на одного після розлучення, налаштовувати дітей проти мами чи тата. У такій ситуації, у майбутньому такі діти будуть боятися любити у всіх проявах та не бути готовими до серйозних стосунків.

Усі ці ситуації пов'язані та впливають на дітей, тому що батьки — це перші люди в житті, через яких ми вчимося любити. Є люди з феноменально міцною психікою, на яких нічого не впливає, але це винятки.

Психологиня Наталія Борисова дала поради, як вийти з-під батьківського контролю. Якщо ухвалене без погодження матері рішення породжує в дорослого почуття провини, то це ознака того, що настав час будувати життя самостійно.

Зараз ви читаєте новину «Як поведінка батьків у дитинстві впливає на дитину в майбутньому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі