понеділок, 18 квітня 2016 11:39

4 важливих принципи виховання дітей у стилі "коучинг"

4 важливих принципи виховання дітей у стилі "коучинг"

Всім батькам потрібно зрозуміти і прийняти одну просту річ: ми - основний приклад для своїх дітей, а вони - наше відображення в дзеркалі. Тому дорослим потрібно провести серйозну роботу над собою - це запорука успішного виховання.

Про принципи і правила, на яких ґрунтується система виховання дітей у стилі "коучинг" (метод тренінгу, в процесі якого людина, яка має назву "коуч", допомагає учневі досягти якоїсь життєвої або професійної мети), пише сайт 4mama.

Повага

Щоб ваша дитина навчилася поважати вас - поважайте її. Приймайте дітей такими, якими вони є, з усіма помилками, успіхами або недоліками. Перед тим як критикувати дитину за неправильний вчинок, розберіться в його причині, а після приступайте до розмови. Ми всі маємо право на помилки, адже вони вчать нас життя.

Повага і безоціночність у вихованні - запорука розвитку самостійної, зрілої і самодостатньої особистості.

Вибір

У дитини має бути право вибору з ранніх літ. Дозвольте їй приймати самостійні рішення. Почніть з елементарного: нехай малюк обере, що він буде їсти на сніданок, в якому одязі піде в дитячий сад, в яку гру буде грати зараз. Це не завжди зручно для батьків, бо вибір може бути дуже несподіваним. Варто акуратно підводити дитину до правильного рішення, можливо, з невеликим коригуванням. Але вона повинна розуміти, що її вибір важливий для вас.

Для вирішення суперечок і розбіжностей сідайте за стіл переговорів, і разом знаходите можливі шляхи вирішення питання зі спільно запропонованих варіантів. Ви обов'язково оберете той, який задовольнить обидві сторони без обмеження інтересів.

Довіра

Довіряйте своїм дітям, це дозволить їм бути відповідальними. Але пам'ятайте, що, перш за все, дитина дивиться на вас, тому приклад для наслідування повинен бути відповідним. Якщо ваша сім'я дотримується принципів правильного харчування і здорового способу життя, то необхідність стежити за тим, чим займаються діти ввечері в компанії друзів, не виникне.

А якщо ви не відповідаєте вимогам, які адресуєте дитині - нічого хорошого чекати не варто. Тому задумайтеся - можливо, пора внести корективи у свій спосіб життя прямо зараз.

Віра

Не порівнюйте свою дитину ні з ким, вірте в її можливості і сили, ніколи не сумнівайтеся в ній. Мрійте разом, підхоплюйте будь-які ідеї, прагнення і захоплення, всіляко підтримуйте ініціативу.

Не варто говорити дітям, щоб вони не витрачали свій час і сили на якесь заняття, яке нікому не буде цікаво або просто невигідно. Адже це тільки ваша точка зору, а дитина довіряє в першу чергу батькам. Віра батьків у своїх дітей - це плацдарм для самодостатньої, вільної та зрілої особистості в майбутньому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим зайняти дитину на дачі: 16 веселих ідей

Зараз ви читаєте новину «4 важливих принципи виховання дітей у стилі "коучинг"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі