вівторок, 27 квітня 2021 12:57

Затонув корабель російської військово-морської розвідки

Затонув корабель російської військово-морської розвідки
Затонув корабель російської військово-морської розвідки фото: ua.news

Корабель російської військово-морської розвідки "Лиман" затонув 27 квітня 2017 року в Чорному морі поблизу Босфору. Це сталося внаслідок зіткнення із судном Youzarsif H.

Youzarsif H перевозив на борту понад 8 тис. овець із порту Мідія в Румунії до Акаби в Йорданії. Зіткнення відбулося за 29 км від прибережного турецького містечка Кіліос. "Лиман" дістав пробоїну в правому борті нижче ватерлінії й почав тонути.

Судно побудували 1970 року на корабельні "Північна" в Гданську. Загалом за цим проєктом з 1967 до 1973 року збудували 29 таких суден.

За час експлуатації "Лиман" здійснив 13 великих морських походів у районі Середземного моря з заходами в базові порти Тартус (Сирія) і Бізерта (Туніс).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найбільший пасажирський літак вилетів у рейс

Підводні археологи з єгипетського Олександрійського університету виявили нові частини корабля, затонулого близько 250 років тому біля острова Садана в Червоному морі. Уперше на рештки судна натрапили ще 1994 року члени експедиції Морського археологічного центру США. Їхні колеги з Олександрійського університету працювали на тому місці з 2017 року.

Зараз ви читаєте новину «Затонув корабель російської військово-морської розвідки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі