вівторок, 11 квітня 2017 11:38

Встановили, чому люди запізнюються

Встановили, чому люди запізнюються
Люди запізнюються, бо не можут оцінити свій час. Фото: obla.co.ua

Причина постійних спізнень - у проспективній пам'яті. Вона пов'язана з часом. Це - пам'ять на наміри і на заплановані у майбутньому дії.

Виявляється, такі люди завжди вирішують зробити ще одну річ перед виходом. До такого висновку прийшли вчені з Вашингтонського університету, інформує gogetnews.info.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

До експерименту науковці залучили кілька сотень добровольців. Спочатку вони відповідали на питання вікторини. Пізніше - оцінювали, скільки часу виконували завдання. Поки добровольці відповідали на питання, на тлі грали 2 або 4 пісні.

Виявилося, що учасники, які прослухали більше пісень, можуть переоцінити час виконання завдання. Ті, хто прослухав менше пісень, навпаки, недооцінюють.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як навчитися правильно розподіляти час – 7 порад

Основним фактором, що змушував людей спізнюватися, виявилися проблеми з оцінкою часу.

Науковці кажуть, щоб не спізнюватися, слід регулярно дивитися на годинник. Крім того, потрібно навчитися протистояти спокусі зробити ще щось перед відходом і оцінювати, скільки часу займе кожна дія.

Американські вчені стверджують, що психічно хворі люди схильні до геніальності. Зокрема, фахівці дослідили вчинки тих, хто страждає на дислексію або синдром Аспергера.

Зараз ви читаєте новину «Встановили, чому люди запізнюються». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі