середа, 29 березня 2017 13:00

Виявили незвичайну рису котів

Виявили незвичайну рису котів

Котів помилково вважають егоїстичними тваринами, байдужими до своїх господарів. Насправді, коти потребують спілкування з господарем. Вони відчувають задоволення, якщо господарі звертають на них увагу, розмовляють і граються з ними. Це дослідили американські фахівці, передає obozrevatel з посиланням на The Telegraph.

Вчені спостерігали за 50-ма хвостатими тваринами. В експерименті коти могли обирати між контактом з господарем і їжею. Більша половина вибрали спілкування зі своїм господарем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виявили нові типи характеру у котів

"50 відсотків котів вважають за краще взаємодіяти з соціальним подразником. Навіть в тому випадку, якщо у них був вибір між соціальною взаємодією з людиною і іншими стимулами з інших категорій: їжа, іграшки, запахи", - пояснили фахівці. Свої висновки науковці опублікували в журналі Behavioural Processes.

При цьому, вчені не можуть відповісти на питання, чи є кішка повністю одомашненою твариною. На відміну від собаки, чия поведінка сильно трансформувалося в процесі одомашнення, поведінка кішок залишилася майже незмінною.

Вчені виявили, що коти позитивно впливають на психічний і фізичний стан людини. Це знижує рівень тривоги, втоми і піднімає настрій. А вчені з Японії прийшли до висновку, що кішки мають інтелектуальні здібності, не менші, ніж у собак, здатні реагувати на вираз обличчя людини, на його емоції.

Зараз ви читаєте новину «Виявили незвичайну рису котів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі