середа, 27 травня 2020 12:59

В Україні випробували потужний ракетний комплекс "Нептун" — відео

В Україні випробували потужний ракетний комплекс "Нептун" — відео
На Одещині тривають випробування вітчизняного ракетного комплексу "Нептун". Фото: скриншот із відео Телерадіостудії МО України Бриз

На Одещині тривають державні випробування вітчизняного ракетного комплексу Р-360 "Нептун".

Як повідомляють на сторінці Генштабу ЗСУ у Facebook, завершити стрільби на Державному випробувальному полігоні "Алібей" планують до кінця травня.

Ракетний комплекс "Нептун" — комплекс крилатих ракет наземного базування з протикорабельною ракетою, призначений для ураження бойових кораблів класів крейсер, есмінець, фрегат, корвет, десантних, танкодесантних кораблів і транспортів, які діють як самостійно, так і в складі корабельних груп і десантних загонів, та берегових радіоконтрастних цілей, за простих і складних метеорологічних умов, у будь-який час доби та року, за активної вогневої та радіоелектронної протидії противника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Америка випробувала нову ефективну зброю

Після прийняття на озброєння комплекс постачатимуть до Військово-Морських сил Збройних сил України.

Україна планує мати для крилатих ракет на озброєнні три платформи. Перша — мобільні берегові комплекси, які тестують зараз, друга — ракетні катери та корвети, третя — авіаційні комплекси.

Раніше на полігоні поблизу селища Гончарівське Чернігівської області відбулися випробування легкого переносного ракетного комплексу "Корсар" виробництва ДП "ДержККБ "Луч".

Зараз ви читаєте новину «В Україні випробували потужний ракетний комплекс "Нептун" — відео». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі