понеділок, 16 липня 2018 10:38

У Міносвіти розповіли, як вступити до університету без проблем

У Міносвіти розповіли, як вступити до університету без проблем
Найбільше проблем у абітурієнтів виникає при введенні даних - адреси своєї е-пошти та пароля. Фото: espreso.tv

12 липня українські виші почали приймати заявки на вступ. Щоб не було труднощів, майбутнім студентам радять рахувати бали, пам'ятати пароль і стежити за завантаженням потрібних файлів.

Найбільше проблем у абітурієнтів виникає при введенні даних - адреси своєї е-пошти та пароля. Якщо написати їх невірно, сторінка заблокується на 3 години. У відомстві просять бути уважними та користуватися опцією для нагадування пароля, пише segodnya.ua.

Також вступники повинні самостійно вирахувати середній бал атестата. Для тренування на сайті є спецкалькулятор.

Якщо у абітурієнта немає паспорта, можна вступити за свідоцтвом про народження. Тоді потрібно дзвонити на гарячу лінію МОН. Але до моменту зарахування такі вступники повинні обов'язково надати до приймальної комісії паспорт.

Часто виникають технічні проблеми. Наприклад, на сайті не знаходять сертифікат ЗНО. У цьому випадку треба відправити лист зі сканом тестів на адресу [email protected].

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У вузах почали прийом документів: що необхідно знати абітурієнтам

У Міносвіти рекомендують випускникам оцінити свої шанси вступу на ту чи іншу спеціальність, спираючись на статистику щодо прохідних балів у минулому році.

"Хочемо порадити всім відповідально поставитися до вибору, заздалегідь порахувати свій конкурсний бал і реально оцінити шанси для вступу на обрану спеціальність. Для цього корисно врахувати прохідні бали минулих років", - заявив глава директорату вищої освіти МОН Олег Шаров.

Найчастіше випускники обирають "Право", "Економіку","Менеджмент" і різні філологічні спеціальності. Це повторюється близько 5 років.

12 липня почалася вступна кампанія у вищі навчальні заклади. Абітурієнти мають подати заяви у вузи до 26 липня. Документи приймають через інтернет. Для цього потрібно до 25 липня зареєструватися на сайті ez.osvitavsim.org.ua і створити власний електрон­ний кабінет. Ввести електронну пошту, номер телефону, пін-код і рік отримання сертифіката ЗНО. Далі вказують серію, номер, середній бал атестата, завантажують його відскановану копію, кольорову фотокартку розміром 3х4 см. Після закінчення реєстрації абітурієнт отримує логін і пароль для доступу в особистий кабінет.

Зараз ви читаєте новину «У Міносвіти розповіли, як вступити до університету без проблем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі