середа, 24 квітня 2019 15:03

У людей починає з'являтися нова кістка

Автор: Wiley Online Library
  Кістка фабела
Кістка фабела

У людей поступово з'являється нова кістка — фабела, яка зникла через еволюцію.

Фабела – сезамовидна кістка, яка розташована в сухожиллях позаду коліна. У 1918-2018-х учені Імперського коледжу Лондона проаналізували 21 676 випадків із 27 країн, пов'язаних із колінними суглобами. Як результат, за цей період фабела почала з'являтися втричі частіше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Науковці винайшли спосіб визначати точну причину раку

Фахівці не знають, яку функцію виконує нова кістка. Як варіант розглядають зменшення тертя у сухожиллях за рахунок перенаправлення м'язових сил. Крім цього, вона може зумовлювати біль і заважати при операціях на коліні.

Поява фабели може бути пов'язана із харчуванням. Через те, що сьогодні люди харчуються значно краще, вони стали вищими і важчими. У зв'язку з цим почали розвиватися довші гомілки і великі литкові м'язи. Це підвищило тиск на коліно.

Елементами, які допомагають покращити здоров'я кісток, є кальцій і вітамін D. Перший потрібен, щоб укріпляти кістки і зуби. Вітамін D необхідний, щоб допомогти засвоїти кальцій і сприяти здоровому росту кісток.

Зараз ви читаєте новину «У людей починає з'являтися нова кістка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі