четвер, 04 січня 2018 10:30

Створили унікальний зонд для дослідження Сонця

Створили унікальний зонд для дослідження Сонця
Місію закінчать у 2024-му. Фото: bit.ua

Учені з NASA запустять у космос унікальний зонд для вивчення Сонця, його поверхні і околиць.

Новий зонд захищений шаром спеціального матеріалу завтовшки 11 см. Це дозволить апарату не згоріти від температур під час наближення до Сонця, пише aspekty.net.

Завдяки цьому з'явиться можливість максимально наблизити апарат до Сонця. Космічна станція підлетить на 6,4 млн км до світила. Ця відстань стане рекордно близькою.

Вага пристрою 685 кг, а довжина - 3 м.

Космічний апарат фахівці NASA задіють в рамках космічної місії Parker Solar Probe. Її назвали на честь американського астрофізика Юджина Паркера. Він у 1950-х роках займався дослідженнями сонячного вітру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: NASA опублікувало відео блискавок зі супутника

Зонд планують відправити у космос влітку цього року. Найближче до Сонця він буде 19 грудня 2024 року. Закінчення місії запланували на червень 2025 року. За цей час зонд зробить 24 прольоти навколо Сонця.

У NASA хочуть виробляти кисень із атмосфери Марсу 2020 року. Вони відправлять на червону планету водорості або бактерії під час місії Rover, щоб створити придатне для людей повітря.

Зараз ви читаєте новину «Створили унікальний зонд для дослідження Сонця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі