середа, 16 серпня 2023 03:25

Що робити, якщо смартфон "намертво" завис: допоможе кілька способів

Що робити, якщо смартфон "намертво" завис: допоможе кілька способів
Що робити, якщо смартфон раптово зависає і не подає ознак життя. Фото: Pixabay

Смартфон став одним з головних пристроїв в нашому повсякденному житті, а під час війни питання підтримки зв'язку з рідними і близькими стає особливо актуальним.

Тож телефон повинен завжди бути в робочому стані. Однак що робити, якщо він завис намертво? На жаль, таке може трапитися з будь-яким гаджетом незалежно від його ціни, смартфон раптово зависає і не подає ознак життя. Gazeta.ua розповість про способи екстреного перезавантаження, які повинні вирішити проблему.

Не так давно з багатьох смартфонів акумулятор знімався, тому все вирішувалося досить швидко – зняли батарею, смартфон вимкнувся – вставили батарею назад. Однак сьогодні доволі багато гаджетів випускають з незнімною батареєю, яку змінити можна лише в сервісному центрі, то що ж робити у такому випадку?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як відкалібрувати тачскрін на смартфоні Android: сенсор буде як новенький

Як екстрено перезавантажити телефон на Android

Затисніть кнопку "Живлення", кнопку за допомогою якої ви включаєте і блокуйте телефон, на кілька секунд і дочекайтеся спливаючого меню виключення / перезавантаження і перезавантажте телефон. Якщо телефон зависає повністю, даний спосіб навряд чи спрацює.

Якщо батарея все ж таки знімається, допоможе старий-добрий спосіб дістати акумулятор, а після поставити його назад.

Якщо обидва методи не допомагають, то затисніть одночасно кнопку "Живлення" і кнопки (кнопку) регулювання гучності на кілька секунд, після цього телефон вимкнеться і почне штатне перезавантаження.

Як екстрено перезавантажити телефон на iOS

Смартфони Apple менше гальмують і зависають. У такому випадку потрібно вимкнути і включити пристрій – перезапустити систему з нуля.

Способи залежать від моделі iPhone. Якщо мова йде про більш старі пристрої, потрібно утримувати кнопку "Додому" і кнопку "Живлення". Повинен з'явитися напис на екрані Вимкнути.

Якщо ваш гаджет оснащений функцією Face ID, слід утримувати кнопку "Живлення" і кнопку регулювання звуку.

Літо – це досить небезпечна пора року для вашого смартфона та інших гаджетів.

В цьому році у багатьох містах України денна температура підіймається вище 30 градусів, тож багато хто може зіткнутися з перегріванням пристрою та негативним впливом високих температур на його роботу та акумулятор, який може втратити свої характеристики і швидше вийти з ладу.

Gazeta.ua нагадає декілька простих порад, як використовувати телефон у спеку.

Зараз ви читаєте новину «Що робити, якщо смартфон "намертво" завис: допоможе кілька способів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі