понеділок, 16 квітня 2018 16:39

Виявили нову властивість клітин мозку

Виявили нову властивість клітин мозку
Деякі клітини мозку оновлюються практично безперервно. Фото: УНІАН

Американські науковці виявили, що клітини мозку однаково відновлюються як у літніх людей, так і у молодих.

До середини минуло століття вважали, що нові нейрони у дорослих ссавців не народжуються. Загибель нервових клітин компенсується за рахунок перерозподілу функцій серед решти, пише segodnya.

"У гіпокампі літніх людей можуть формуватися ті ж десятки тисячі нових нейронів, як і в мозку молоді. На користь цього говорить і те, що обсяг центру пам'яті у людей похилого віку та молодих людей був приблизно однаковим. З іншого боку, судини гірше постачали його кров'ю, а нейрони, можливо, формували менше зв'язків",- каже науковець Маура Болдріні з Колумбійського університету в Нью-Йорку. Результати дослідження опублікували у журналі Cell Stem Cell.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Встановили, у кого здоровіше серце

Дослідження показує, що деякі клітини мозку оновлюються безперервно. До прикладу, у центрі нюху. Там також присутні великі колонії стовбурових клітин. Вони беруть участь у нейрогенезі — народженні нових клітин.

Щоб мозок працював добре, необхідне і здоров'я інших органів. Треба, щоб був здоровий кишечник і печінка. Коли є надлишок або дефіцит амінокислот, то мозок може бути увесь час у збудженому стані або навпаки – у пригніченому.

Зараз ви читаєте новину «Виявили нову властивість клітин мозку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі