середа, 28 грудня 2022 05:10

Назвали ще одну схему телефонних шахраїв

Назвали ще одну схему телефонних шахраїв
Шахраї представляються співробітником мобільної компанії. Фото: pixabay.com

Через вимкнення електроенергії активізувалися телефонні шахраї.

Про схему зловмисників із виманювання грошей повідомив Центр протидії дезінформації.

"Останнім часом внаслідок відключення електроенергії послаблюється чи зовсім зникає сигнал мобільного зв'язку, чим користуються злочинці", – повідомляють.

Шахраї, представляючись співробітником мобільної компанії, розповідають, що перемикатимуть на іншу "вишку", щоб під час вимкнень у вас був стабільний зв'язок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як убезпечити свій акаунт у Google від зламу: три поради

Після цього на телефон "жертви" приходить код, цифри якого просять назвати, після чого шахраї отримують доступ до мобільних додатків банків, соцмереж тощо.

"Тому у жодному разі не передавайте особисті дані, коди підтверджень підозрілим особам. По допомогу звертайтеся самостійно лише на гарячі лінії своїх операторів: Київстар – 466, Vodafone – 111, Lifecell – 5433", – повідомляє ЦПД.

Кіберполіція застерігає від телефонних шахраїв, які видають себе за співробітників банку.

Комп'ютер або смартфон можуть зламати хакери або встановити на них небезпечні програми. Зрозуміти, що це сталося з вашим пристроєм, можна за декількома ознаками.

У разі втрати ґаджету діяти потрібно якомога швидше, аби зловмисники не встигли скористатися банківськими або конфіденційними даними. Інструкцію опублікувала кіберполіція.

Зараз ви читаєте новину «Назвали ще одну схему телефонних шахраїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі