вівторок, 19 грудня 2017 13:10

Знайшли унікальну хижу мишу

Австралійські біологи знайшли гребнехвосту сумчасту мишу.

Раніше науковці вважали, що тварини вимерли у штаті Новий Південний Уельс, пише sciencealert.

Тварина - один з двох видів гребнехвостих сумчастих мишей. Раніше вони були поширені у пустелі Центральної Австралії. Згодом їх назвали "вразливим видом" і занесли до Червоної книги Північної території та штату Квінсленд і "вимерлим видом" у Новому Південному Уельсі. Тепер останній статус необхідно переглянути.

Автор: sciencealert.com
 

"Гребнехвоста сумчаста миша колись була широко поширена в піщаних пустельних середовищах у внутрішній Австралії, але її популяція зменшилася до стадії вимирання через вплив кролів, кішок і лисиць", - розповідає одна з авторів відкриття, науковець Університету Нового Південного Уельсу Ребекка Вест.

Гребнехвоста сумчаста миша важить близько 150 г. У неї світле хутро і густий хвіст. Він має чорний гребінь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знайшли рештки гігантського викопного пінгвіна

Хоча тварина схожа на мишу, вона близька до тасманійського диявола. Це - вид хижих сумчастих ссавців. Вночі миша також активна. У її раціоні - комахи та невеликі ссавці.

Археологи виявили зуби істоти, що є пращуром усіх ссавців на землі, включаючи людей. Вона була схожа на сучасну землерийку. Зуби виявили в англійському графстві Дорсет. Їм 145 млн років.

Зараз ви читаєте новину «Знайшли унікальну хижу мишу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі