понеділок, 11 січня 2021 12:11

Hubble сфотографував приклад спіральної галактики

Астрономам вдалося сфотографувати галактику NGC 613.

Уперше її відкрив німецько-англійський дослідник Вільям Гершель 1798 року, повідомляє сайт обсерваторії космічного телескопа Hubble.

Галактика розташована в південному сузір'ї Скульптора на відстані 67 млн світлових років від нас. Її називають вдалим прикладом спіральної галактики з перемичкою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опублікували неймовірні фото Марса

Автор: ESA / Hubble & NASA, G. Folatelli
  Галактика розташована в південному сузір'ї Скульптора на відстані 67 млн. світлових років від нас.
Галактика розташована в південному сузір'ї Скульптора на відстані 67 млн. світлових років від нас.

Згідно з висновками науковців, таку перемичку мають близько 2/3 спіральних галактик. І наш Чумацький Шлях також до них належить.

У ядрі галактики NGC 613 виявили зоряне випромінювання, яке випускається 2 зірками, що розділені потоком пилу. У вересні 2016-го астроном-любитель з Аргентини під час фотозйомки галактики NGC 613 уперше в історії зафіксував народження наднової.

Телескопу Hubble вдалось вчергове сфотографувати нову галактику. Її назва NGC 6946, а світлину опублікували на сайті обсерваторії Hubble. Впродовж останнього століття в галактиці зареєстрували 10 наднових, через що її називають галактика-феєрверк. Чумацький Шлях, наприклад, дає в середньому 1-2 наднові за століття.

Зараз ви читаєте новину «Hubble сфотографував приклад спіральної галактики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі