неділя, 07 січня 2024 19:33

Експерти розповіли про головного "вбивцю" батареї смартфона

Експерти розповіли про головного "вбивцю" батареї смартфона
Проблема швидкого зносу акумулятора смартфона ще довго залишатиметься актуальною. Фото: Pixabay

Проблема швидкого зносу акумулятора смартфона ще довго залишатиметься актуальною.

З нею стикаються не тільки власники бюджетних смартфонів, але й користувачі дорогих флагманів. Gazeta.ua розповість про головний фактор, що впливає на деградацію батареї.

Зокрема, це зарядка неоригінальними кабелями Lightning та USB-C (microUSB можна використовувати майже будь-який), або дешевих китайських бездротових зарядок з AliExpress.

Наразі все більше виробників продовжує відмовлятися від адаптерів зарядки в комплектах своїх смартфонів. Тому перед кожним користувачем постає питання: заощадити, взявши нерідну зарядку, чи купити оригінал дорожче.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не заряджається смартфон: найпоширеніші причини і способи їх вирішення

Оригінальний зарядний пристрій було розроблений виробником з урахуванням конкретних вимог та характеристик батареї вашого смартфона. Він надає оптимальну напругу і струм, необхідні для безпечної та ефективної зарядки.

Водночас використання неофіційних кабелів може не тільки призвести до перегріву вашого пристрою або перенапруження батареї, але в деяких випадках може навіть вивести його з ладу. Аналогічно і з дешевими бездротовими зарядками.

Причому, надійний зарядний кабель необов'язково повинен бути дорогим. Це може бути сертифікований виробником кабель – вони відповідають стандартам якості. Наприклад, MFi (Made for iPhone/iPad) якщо ви використовуєте пристрої Apple.

У сучасному світі без смартфона важко обійтися, він з нами завжди та всюди, тому важливо стежити за рівнем його зарядки.

Однак трапляються випадки, коли зарядити пристрій потрібно за дуже короткий період часу. Gazeta.ua розповість, як швидко поповнити заряд батареї.

Зараз ви читаєте новину «Експерти розповіли про головного "вбивцю" батареї смартфона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі