неділя, 10 вересня 2023 14:49

До українських полярників завітав "цікавий гість" ‒ подробиці на відео

До українських полярників завітав "цікавий гість" ‒ подробиці на відео
На станцію українських полярників завітав пінгвін. Фото: Facebook.com/AntarcticCenter

Працівники української антарктичної станції "Академік Вернадський" показали відео з пінгвіном, який ходив поруч із причалом.

Полярники припустили, що дуже скоро з'явиться багато галасливих "чорно-білих сусідів". Про це пише Національний антарктичний науковий центр.

"Погляньте, який гість ходить поруч з причалом біля станції. Судячи з його заклопотаного вигляду, цей пінгвін має серйозну місію – перевірити, чи готовий наш острів до повернення тисяч його родичів на шлюбний сезон", ‒ розповіли.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці зроблять переклад однієї із найпопулярніших ігор сучасності

Зазвичай на зиму ці птахи залишають околиці станції і відпливають північніше до відкритої води, щоб мати можливість харчуватися крилем.

"Йдеться насамперед про субантарктичних пінгвінів, яких найбільше на нашому острові Галіндез. Навесні ж вони повертаються сюди для гніздування", ‒ кажуть.

Цей вид пінгвінів створює пару на все життя.

Зазвичай його представники припливають по одному, а потім шукають партнера чи партнерку за допомогою звуків. Потім вони разом обирають місце для гніздування і зводять собі житло з камінців.

"Пінгвіни, що повертаються першими, можуть зайняти кращі місця – на височинах. Там більше шансів, що їхні гнізда, а отже й майбутнє потомство не засипле снігом", ‒ розповіли науковці.

Влітку українські полярники в Антарктиді зробили серію фантастичних знімків світанків та заходу сонця. Показали відео пташеняти головного пернатого хижака Антарктики.

Біля антарктичної станції з'явилася арт-інсталяція у вигляді української хати. Її відкрили до 160-річчя Володимира Вернадського.

Зараз ви читаєте новину «До українських полярників завітав "цікавий гість" ‒ подробиці на відео». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua