понеділок, 19 квітня 2021 11:45

Держкосмос назвав вартість запуску українського супутника

Держкосмос назвав вартість запуску українського супутника
Держкосмос назвав вартість запуску українського супутника фото: vgoru.org

Голова Держкосмосу Володимир Тафтай назвав кінцеву вартість угоди з американською компанією SpaceX щодо запуску українського супутника "Січ 2-30 (2-1)". Вона коштуватиме приблизно $2 млн. Про це повідомила народна депутатка Ольга Василевська-Смаглюк у Telegram.

"Січ 2-30 (2-1)" планують запустити до кінця 2021 року. Попереднє українське розроблення, космічний супутник "Либідь", зберігається в напівготовому стані на російському підприємстві "Інформаційні супутникові системи" в Красноярську. На його створення Україна взяла кредит €292 млн, який виплачувала впродовж 10 років", — зазначила Ольга Василевська Смаглюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Запустили першу у світі космічну станцію

8 квітня 1947 року на Сонці зафіксували найбільшу пляму. Вона сягала до 18 млрд кв. км. Сонячні плями є областями виходу до фотосфери сильних магнітних полів. Потемніння фотосфери в плямах зумовлено придушенням магнітним полем конвективних рухів речовини. Як наслідок - відбувається зниження потоку перенесення теплової енергії в цих областях.

Зараз ви читаєте новину «Держкосмос назвав вартість запуску українського супутника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі