субота, 10 серпня 2024 20:24

Apple цього року випустить Mac mini: які фішки чекають на користувачів

Apple цього року випустить Mac mini: які фішки чекають на користувачів
Apple цього року випустить Mac mini. Фото: Bloomberg

Майбутній Mac mini, вихід якого очікується пізніше цього року, перейде з M2 одразу на представлений в останньому iPad Pro чип M4.

Крім нового чипа, настільний комп'ютер отримає суттєве оновлення дизайну - перше з моменту виходу першого mini у 2010 році. Пристрій матиме значно менший розмір, ближчий до приставки Apple TV, повідомляє відомий інсайдер Марк Гурман з Bloomberg.

Очікується, що в новому mini буде принаймні три порти USB-C, а також роз'єм живлення та порт HDMI. Mac mini з базовим M2 мав 2 порти Thunderbolt 4, 2 USB-A, HDMI, порт Ethernet і мініджек для навушників. Версія Mac mini з M2 Pro отримала відразу 4 порти Thunderbolt 4, решта - так само як в базовій версії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: iPhone 16 будуть заряджатися по-новому

Mac mini з базовим M2 коштує $599 ($799 за версію з накопичувачем на 512 замість 256 ГБ), Pro-версія з M2 Pro - $1299. Чи змінить Apple ціни на Mac mini після зміни дизайну, ще невідомо. Гурман вважає, що новий mini може бути дешевшим у виготовленні.

Ймовірно, Apple планує випустити Mac mini з M4 наприкінці 2024 або на початку 2025 року. Пізніше надійде Pro-версія з ще не випущеним M4 Pro.

Напередодні Apple представила п'яту бета-версію iOS 18.

З виходом оновлення розробники поліпшили продуктивність, виправили помилки і додали деякі нові функції.

Зокрема, ЗМІ звернули увагу, що браузер Safari обзавівся функцією Distraction Control ("Контроль відволікань"). Вона дає змогу одним дотиком видалити будь-які об'єкти на веб-сторінці, включно з рекламними банерами, спливаючими вікнами тощо.

Зараз ви читаєте новину «Apple цього року випустить Mac mini: які фішки чекають на користувачів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі