понеділок, 12 грудня 2022 04:30

Як уникнути відключення смартфону на морозі: прості та корисні поради

Як уникнути відключення смартфону на морозі: прості та корисні поради
Коли температура повітря на вулиці знижується, власники смартфонів нерідко стикаються із проблемою роботи гаджетів. Фото: flytothesky

Сучасну людину важко уявити без телефону в руці. Коли температура повітря на вулиці знижується, власники смартфонів нерідко стикаються із проблемою роботи гаджетів.

На холоді пристрій періодично зависає або взагалі вимикається. Справа в тому, що холод виводить із ладу телефонні акумулятори. У смартфонах встановлені літій-іонні батареї, а за мінусових температур обмін іонів у них уповільнюється.

Через це ємність акумулятора падає вдвічі, тому на морозі пристрій може розряджатися швидше. Труднощі з отриманням енергії від батареї вважається основною причиною відключення смартфона, що замерз.

Робота гаджета порушується вже за – 10 °C. Довше працюють полімерно-літієві батареї, але трапляються вони рідше.

Як запобігти виключення смартфону на холоді?

Виходячи на вулицю, за мінусової температури, намагайтеся заздалегідь і максимально повно зарядити свій телефон, тоді навіть суттєве зниження ємності при впливі холоду на акумулятор не знизить його основні показники до порога відключення.

Для продовження роботи акумулятора існує адаптивний режим. Ви можете увімкнути його у налаштуваннях смартфону. Після цього штучний інтелект вивчить поведінку користувача при використанні додатків і на базі цих даних надасть програмам статус, за рахунок чого збільшиться час автономної роботи телефону.

Як і де носити смартфон на морозі?

Носіть смартфон у кишені так, щоб з одного боку ваш верхній одяг його зігрівав, а з іншого боку телефон залишався в плюсовій температурі, яку підтримує тепло вашого тіла. У цьому випадку акумулятор, який істотно підсів, збереже працездатність гаджету до повної розрядки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як відрізнити заряджену батарейку від розрядженої: знадобиться кілька секунд

Що ще зменшить відключення при знаходженні на морозі?

Сумки та зовнішні накладні кишені різко збільшують ймовірність відключення при знаходженні на морозі.

Також дуже простий спосіб не дати вашому смартфону замерзнути – придбати спеціальний утеплений чохол. Цей аксесуар виготовляють із матеріалу, який близький до зимових пуховиків. Він уповільнює теплообмін між пристроєм та морозним повітрям та збільшує термін роботи смартфона.

Ще кілька загальних порад

По можливості уникайте розмови на морозі і намагайтеся перебувати в момент дзвінка у теплому місці. Справа в тому, що в момент розмови телефон споживає максимальний заряд (особливо, якщо ви знаходитесь далеко від базової станції) і відповідно при такому піковому навантаженні акумулятор зазнає найбільшого впливу, тому якщо він холодний або в нього вже сильно знижена ємність, то виникає ймовірність відключення.

Перебуваючи в теплі ви знижуєте цю можливість і швидше за все смартфон не відключиться.

Якщо телефон потрібен здебільшого для прийому вхідних дзвінків, тримайте його ближче до себе і використовуйте навушники. Для морозної погоди найкраще підійдуть дротяні – вони точно не розрядяться в самий невідповідний момент. Ви без проблем зможете прийняти дзвінок, не дістаючи гаджет з тепла на вулицю.

За тривалої експлуатації важкодоступні місця на корпусі смартфона починають поступово засмічуватися.

Особливо це стосується сітки мікрофона та динаміка. Забруднення не тільки псує зовнішній вигляд гаджету, а й знижує якість зв'язку під час розмови.

Якщо сітка динаміка забилася частинками пилу та бруду, то насамперед варто її почистити. Для цього можна віддати мобільний телефон у спеціалізований сервісний центр, де майстри швидко та якісно виконають цю роботу.

Але можна цілком добре впоратися із чищенням динаміка самостійно.

Зараз ви читаєте новину «Як уникнути відключення смартфону на морозі: прості та корисні поради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі