понеділок, 18 вересня 2023 21:38

Як прискорити роботу навіть старого смартфону: кілька корисних порад

Як прискорити роботу навіть старого смартфону: кілька корисних порад
З часом продуктивність смартфона падає в порівнянні з тим днем, коли ви тільки його придбали. Фото: Pixabay

З часом продуктивність смартфона падає в порівнянні з тим днем, коли ви тільки його придбали.

Зокрема, пам'ять смартфона поступово починає "забиватися", операційна система застаріває, а нові програми займають дуже багато місця. Особливо це стосується бюджетних смартфонів. На щастя, існує безліч способів того, як покращити роботу смартфона, аби позбутися гальмування та зависань. Gazeta.ua розповість про способи, які можуть допомогти.

Очистіть кеш програм

Кеш програм допомагає їм швидше завантажувати інформацію. Проте він згодом починає займати чимало пам'яті.

Особливо це стосується програм, які ви майже не використовуєте, але кеш для них зберігається. Можна очистити весь кеш цілком, так і обрати очищення для окремих додатків. Це допоможе звільнити пам'ять і прискорити роботу.

Оновлення програмного забезпечення

Кожне оновлення системи вже містить необхідні "латки", які допоможуть позбутися проблем і помилок у попередніх версіях. Перевіряйте в налаштуваннях смартфона доступність нової версії ОС, а в магазині програм – наявність оновлень для програм, якими ви користуєтеся.

Використовуйте полегшені версії програм

Найбільш популярні сервіси випускають полегшені версії програм, які споживають менше ресурсів смартфона. Це особливо актуально для власників старих смартфонів з невеликою кількістю внутрішньої пам'яті та бюджетним "залізом".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому смартфон інколи сильно гріється: як запобігти перегріву

Вимкніть анімації

Якщо ви шукаєте спосіб зробити свій смартфон швидшим, то вимкнення анімацій та переходів між екранами може бути рішенням.

Ця проста дія допомагає покращити швидкість під час користування смартфоном.

Завершення завдань

Регулярно перевіряйте і закривайте фонові процеси та додатки, які працюють в фоновому режимі.

Анімація може сповільнювати роботу пристрою, щоб вимкнути їх, перейдіть у Параметри >Параметри розробника > Масштаб анімації вікна та вимкніть його.

Видаліть програми, якими не користуєтесь

Кожна програма займає певну кількість пам'яті вашого смартфона. Відповідно, якщо ви не використовуєте якусь програму, вона просто забирає цінний дисковий простір, а можливо, ще й витрачає інші ресурси гаджета.

У вкладці "Програми" в налаштуваннях ви зможете побачити весь список встановлених програм. Там же ви можете визначити, користуєтеся ви якимись із них чи ні.

Вибираючи програми, їх можна відразу видаляти. А якщо все ж таки ви плануєте час від часу якимись з них користуватися, просто відключіть.

Повернення до заводських налаштувань

Коли ваш смартфон перестає бути швидким і продуктивним, іноді єдиним виходом може бути скидання пристрою до заводських налаштувань.

Ця опція допоможе вам повернути смартфон до стану, як після покупки, і позбутися будь-яких проблем, які можуть виникнути з часом. Однак важливо пам'ятати, що скидання смартфона видаляє всі дані і налаштування, тому зробіть резервну копію важливих даних перед цим кроком.

Практично кожен, хто користується телефоном, стикався з виникненням різних проблем зі своїм гаджетом.

Найбільш проблемною частиною смартфона є екран – з ним постійно виникають різні проблеми. Gazeta.ua зібрала найпоширеніші проблеми з екраном смартфона та можливі способи їх вирішення.

Зараз ви читаєте новину «Як прискорити роботу навіть старого смартфону: кілька корисних порад». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі