пʼятниця, 20 листопада 2020 15:26

Як не витратити зайвого при купівлі телевізора?

Як не витратити зайвого при купівлі телевізора?
Користувачі, які щільніше працюють з онлайн світом, вважають за краще дивитися на телевізорі відео з Мережі, в тому числі з YouTube

Високий попит на телевізори, які є в кожній квартирі, а то і кімнаті, нерідко штовхає виробників на маркетингові хитрощі або активну рекламу "вау-опцій". Так, вони вигідно відрізняють одну модель від іншої в рекламному буклеті, але підвищують вартість конкретних телевізорів. Іноді на 50% і більше. Чи потрібно переплачувати саме вам - питання спірне.

Чи потрібна вам опція Smart TV?

Більшість телеглядачів продовжують дивитися передачі ефірного, кабельного або супутникового ТБ - цього вистачає для задоволення майже всіх запитів старшого покоління.

Користувачі, які щільніше працюють з онлайн світом, вважають за краще дивитися на телевізорі відео з Мережі, в тому числі з YouTube, популярних стрімінгів і онлайн кінотеатрів. Це можливо, завдяки додатковій програмній оболонці - Smart TV. За неї потрібно доплатити.

Якщо ви не плануєте дивитися потокове відео з інтернету, вам вистачає кабельного або фільму з флешки - за "Розумне ТВ" можна і не переплачувати.

LED або НЕ LED

Тип матриці безпосередньо впливає на вартість. Екрани на кристалах з додатковим освітленням, вони ж LED-екрани, вважаються найбільш доступними.

QLED і OLED, незважаючи на схожі назви, працюють на різних технологіях, але від LED їх відрізняє ціна. Якщо вам достатньо базової передачі кольору і контрастності, якщо ви не готові платити за ледь вловимі відтінки, то платити за дорожчу матрицю не має сенсу.

Роздільна здатність екрану - UHD вистачає

У магазинах можна знайти моделі телевізорів не тільки з роздільною здатністю 4К, а й 8К - одні стоять дуже дорого, інші неймовірно дорого.

Епоха 4К, не кажучи вже про останнє покоління, ще не настала в повній мірі - це значить, що навіть розщедрившись на екран з максимальною роздільною здатністю, асортимент доступних відео, здатного використовувати всі можливості нового екрану, буде мінімальним.

Чи потрібна максимальна діагональ?

Гнатися за розміром - великим і в той же час тонким екраном не завжди потрібно. Величезна діагональ доречна, якщо ви плануєте дивитися телевізор з відстані мінімум 4-5 метрів. Для спальні і тим більше кухні телевізор з великим екраном буде, скоріше, незручним, а заплатите ви за нього в 2-3 рази більше, ніж за відповідну "скромнішу" діагональ.

Аналогічна ситуація з товщиною екрану і корпусу в цілому. Можливо, у вашому випадку виправдано придбати більш дешевий, більш важкий, але і більш надійний телевізор з товстим корпусом, ніж витончений і крихкий плоский ТВ. Багато що, до речі, залежить і від того, чи буде телевізор стояти або висіти.

Радимо виділити годину часу, зайти в каталог великого постачальника побутової техніки, як Фокстрот, а потім без поспіху вивчити каталог - різні бренди, різницю в ціні залежно від діагоналі і типу матриці, додаткових опцій і роздільної здатності.

Зараз ви читаєте новину «Як не витратити зайвого при купівлі телевізора?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі