вівторок, 12 квітня 2022 19:41

Зеленський підписав закон про гарантії депозитів на час воєнного стану

Зеленський підписав закон про гарантії депозитів на час воєнного стану
Зеленський підписав закон про стопроцентну гарантію депозитів. Фото: Pexels

Президент Володимир Зеленський підписав закон про гарантію повернення банківських вкладів у разі виведення банку з ринку впродовж дії воєнного стану й трьох місяців із дня його припинення чи скасування.

Про це голова Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев повідомив у Telegram.

Закон розв'язує проблему реструктуризації боргових зобов'язань ФГВФО перед Міністерством фінансів України та підвищення гарантованої державою суми за вкладами до 600 тис. грн.

Ощадбанк тепер стане учасником системи гарантування вкладів фізичних осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністр фінансів сказав про стан економіки й закликав до допомоги

Положення закону щодо суми відшкодування за вкладами в розмірі не менш як 600 тис. грн набувають чинності через три місяці з дня, наступного за днем припинення чи скасування воєнного стану.

У березні 2022 року споживча інфляція в річному вимірі збільшилася до 13,7%, у лютому було 10,7%. Передусім стрімко зросли ціни на харчові продукти, фармацевтичні товари та пальне. Причини прискорення інфляції безпосередньо пов'язані з повномасштабним нападом Росії.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський підписав закон про гарантії депозитів на час воєнного стану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі