середа, 20 березня 2024 12:24

Зберегли робочі місця та заробітні плати своїм працівникам - історії перспективних компаній
Партнерство
8

Під час повномасштабної війни багато українських підприємств зазнали руйнувань, але це не зламало їх. Вони швидко відновили власні виробництва, продовжують активно розвиватися. Випускають якісні товари, що користуються попитом як в Україні, так і за кордоном.

У спільному проєкті Gazeta.ua та національної мережі торговельних центрів "Епіцентр" познайомимо з перспективними підприємствами, що пропонують українцям власну унікальну продукцію.

 

ТОВ "Двері Булат": якість і надійність

Чернігівська фабрика "Двері Булат" виготовляє понад 200 видів вхідних дверей. Підприємство почало працювати в 2013 році. Випускає власну продукцію під трьома торговими марками: "Булат", "Цитадель", Revolut Doors.

"Спочатку ми займалися продажем дверей інших виробників. Бачили, що треба покращувати якість виробів. Але конкурентів все влаштовувало. Цією бездіяльністю, неорієнтовністю на клієнта вони мотивували нас створити власне виробництво дверей", - розповів співзасновник ТОВ "Двері Булат" Віктор Атрощенко.

Автор: надане ТОВ "Двері Булат"
 

Починалось власне виробництво дверей з цеху площею 360 кв. м і шістьох працівників. Зараз на фабриці працює понад 100 осіб, площа виробництва складає понад 6500 кв. м. Протягом перших трьох років компанії вдалося вийти на європейський ринок. Ключовим також став 2017 рік, коли "Двері Булат" почали продавати свою продукцію в національній мережі торговельних центрів "Епіцентр".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Доступні меблі та якісна плитка: підприємства, що стали опорою української економіки

За версією Forbes Ukraine, ТМ "Двері Булат" визнана однією з найперспективніших компаній України.

"Основне кредо компанії - якість, стабільність і надійність. Наші двері відповідають усім вимогам та стандартам ДСТУ. Проводимо багаторівневий контроль якості. Замовлений у нас товар клієнти завжди отримують вчасно", - зазначив Атрощенко.

Багато наших працівників зараз перебуває на фронті. Забезпечуємо їх усім необхідним

На початку повномасштабного вторгнення підприємство зазнало руйнувань, були прямі влучання під час ворожих обстрілів. Після звільнення Чернігівської області в квітні 2022 року компанія оперативно відремонтувала виробничі приміщення й відновила роботу.

Автор: надане ТОВ "Двері Булат"
 

"Постійні тривоги та близькість сусіда-агресора - це вже наші реалії. Ми сфокусовані на роботі, а рідні нас підтримують. Навіть у найважчі часи з сім'ями не виїздили з Чернігова і не плануємо переносити виробництво. Адже не можемо залишити без роботи та зарплати наших працівників. Багато з них зараз перебуває на фронті. Забезпечуємо їх усім необхідним. Наш обов'язок - робити все можливе задля перемоги", - зауважив Атрощенко.

Компанія має регіональні склади у Чернігові, Києві та Дніпрі. Двері ТМ "Булат" користуються попитом за кордоном і встановлені в оселях жителів Литви, Латвії, Естонії, Молдови.

Автор: надане ТОВ "Двері Булат"
 

"Розвиток української економіки вбачаю саме у виробництві, вчасній сплаті податків, переробці та експорті. Наші двері виготовляють кваліфіковані майстри на сучасному вітчизняному, німецькому, турецькому та італійському обладнанні. Використовуємо лише безпечні для здоров'я матеріали. На всі двері даємо 5-річну гарантію, з терміном експлуатації до 20 років", - підсумував Атрощенко.

Нещодавно ТОВ "Двері Булат" виграло грант на розвиток компанії в експортному напрямку на суму 5,4 млн грн.

 

"Аква Родос": бездоганний дизайн та широкий асортимент

Компанія "Аква Родос" є лідером із виробництва та продажу меблів для ванних кімнат. Це найбільше профільне підприємство у східній Європі. Засноване 2002 року в місті Славута на Хмельниччині. Нині там працевлаштовано понад 1 тис. осіб. Щомісяця компанія виробляє більше 60 тис. одиниць готової продукції.

Автор: надане компанією "Аква Родос"
 

"Із перших днів заснування компанії почали виготовляти меблі для ванної кімнати. Тоді в Україні не було подібного профільного підприємства. Та й загалом не існувало ще культури встановлювати у ванній кімнаті тумбу з умивальником. На початку збували наш товар на базарах. Тоді на підприємстві працювало семеро людей. Згодом почали нарощувати виробництво. Зараз маємо декілька заводів. Виробляємо понад 20 колекцій меблів для ванних кімнат. Даємо гарантію три роки на нашу продукцію", - розповів Дмитро Прокопенко, керівник відділу реклами "Аква Родос".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Евакуювати потужності не встигли, вивезли лише працівників" - історії українських виробників дитячих товарів

Окремим напрямом діяльності компанії є виробництво спалень, меблів для дитячих кімнат та інших меблів для дому. "Аква Родос" гарантує високу якістю, бездоганний дизайн та широкий асортимент продукції. Завдяки цьому вдається успішно конкурувати з іноземними виробниками, які представлені на ринку України. Меблі "Аква Родос" також експортують до європейських і азійських країн.

Автор: надане компанією "Аква Родос"
 

"Ми уважно ставимося до вибору постачальників. Використовуємо виключно екологічні, сертифіковані матеріали з Європи. Деталі меблів покриваються спеціальними засобами, що забезпечує їхню довговічність. Дизайн наших колекцій для ванної кімнати доповнюють високоякісні вітчизняні, польські та турецькі умивальники", - зазначив Прокопенко.

"Аква Родос" співпрацює з компаніями в Австрії, Німеччині, Італії, Бельгії, Чехії, Туреччині, Польщі та багатьма вітчизняними партнерами.

Автор: надане компанією "Аква Родос"
 

Від початку повномасштабного вторгнення багато працівників "Аква Родос" стали на захист країни. Компанія постійно допомагає Збройним силам України.

У жовтні 2022 року під час ракетного обстрілу був зруйнований офіс та складські приміщення "Аква Родос" площею понад 20 тис. кв. м.

"На жаль, були загиблі й поранені працівники складів. Нам вдалося зберегти позиції на ринку. Продовжуємо виконувати зобов'язання перед партнерами та покупцями, зміцнюємо економіку держави", - додав Дмитро Прокопенко.

 

Українські виробники щодня демонструють стійкість і міцність. Тож підтримуємо своїх!

Яскравим прикладом міцності є історія двох українських виробників - ТОВ "Полімер-Лак" із Херсонщини та New Ton з Харківщини. Через бойові дії вони багато втратили, але змогли відновити роботу за рекордно короткі терміни.

Більше про ці підприємства Gazeta.ua розказала у спільному спецпроєкті з національною мережею торговельних центрів "Епіцентр".

Зараз ви читаєте новину «Зберегли робочі місця та заробітні плати своїм працівникам - історії перспективних компаній». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі