понеділок, 31 січня 2022 11:35

Завтра подорожчають пластикові пакети

Завтра подорожчають пластикові пакети
Найдешевші пакети коштуватимуть 2 грн. Фото: Pexels

1 лютого зростуть мінімальні роздрібні ціни на пластикові пакети.

Це допоможе покращити екологічну ситуацію, передає Міністерство економіки України.

"Кожен українець в середньому використовує 500 пластикових пакетів щороку. Вони слугують лише декілька хвилин, а потім розкладаються понад століття, забруднюючи довкілля. Затвердження мінімальних роздрібних цін на пластикові пакети стимулюватиме громадян використовувати багаторазові екологічні торбинки та дозволить захистити довкілля і здоров'я людей від шкідливого впливу мікропластику", - зазначив перший заступник міністра економіки Денис Кудін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ні" пластиковим пакетам: українські школярі масово шиють екоторбини

Щонайменше 2 грн коштуватиме пакет без ручок і бокових складок. 2,50 грн – пакет без ручок, але з боковими складками або з ручками без бокових складок. 3 грн – пакет з ручками і боковими складками.

До цього пакети у магазинах продавали менш як за 1 грн.

10 грудня 2021 року набув чинності закон про обмеження обігу пластикових пакетів в Україні. Зменшення обсягу використання в Україні поліетиленових пакетів відбудеться у кілька етапів. До 2023 року в обігу в Україні повинні залишитися лише екологічні альтернативи поліетилену.
Зараз ви читаєте новину «Завтра подорожчають пластикові пакети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі