понеділок, 19 серпня 2024 14:15

Закон про підвищення податків відклали до осені. Які зміни готують

Закон про підвищення податків відклали до осені. Які зміни готують
Законопроєктом планують підвищити ПДВ. Фото: Верховна Рада

Верховна Рада не голосуватиме за законопроєкт з підвищенням низки податків до вересня, а сам концепт документа змінився.

Про це повідомили Forbes Ukraine.

Головна зміна, про яку вдалось домовитись, - замість 1-відсоткового податку для юросіб від обороту у законопроєкті пропишуть підвищення ПДВ на 3-4 в.п. до 23-24%, розповіли співрозмовники у Кабінеті міністрів і парламенті.

Ще одна зміна, яку готують - авансовий податок для АЗС.

В урядовій версії пропонувалось запровадити авансовий податок у розмірі 4000 грн за кубометр потужності зберігання пального.

Нова концепція - АЗС сплачуватимуть фіксований платіж за кожен об'єкт, розповіли народний депутат і співрозмовник з однієї з мереж АЗС. Робочий варіант - мінімальний платіж 60 тис. грн з однієї АЗС на місяць.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Долар подорожчав після вихідних, що з іншими валютами

"Без змін залишається збільшення військового збору для фізичних осіб та ФОПів, зазначив нардеп, дотичний до перемовин", - пише видання.

Також за даними видання, Верховна Рада не встигне до вересня ухвалити податкові зміни, тож запрацювати нові податки мають вже з 1 жовтня, сказали нардепи.

Минулого місяця ЗМІ повідомили, що Кабінет міністрів готує законопроєкт про підвищення ставок військового збору.

Запропоновані зміни є збалансованим підходом, який передбачає, з одного боку, фінансування збільшених військових видатків, а з іншого - враховує потреби економіки, сказав міністр фінансів Сергій Марченко.

Зараз ви читаєте новину «Закон про підвищення податків відклали до осені. Які зміни готують». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі