понеділок, 13 червня 2022 14:50

Спецтема: Війна Росії проти України

"Жахливі цифри" - порахували, скільки Росія заробила на експорті палива з початку війни в Україні

Росія заробила понад €93 млрд на експорті викопного палива за перші 100 днів повномасштабної війни проти України.

Європейський Союз імпортував 61% цього обсягу на суму приблизно €57 млрд. Експортні доходи країни-агресорки впали з березня, але залишаються рекордно високими. Такі дані наводить Центр досліджень енергетики й чистого повітря (CREA).

Найбільшими імпортерами були Китай (€12,6 млрд), Німеччина (€12,1 млрд), Італія (€7,8 млрд), Нідерланди (€7,8 млрд), Туреччина (€6,7 млрд), Польща (€4,4 млрд), Франція (€4,3 млрд) та Індія (€3,4 млрд).

Автор: energyandcleanair.org
  Європейський союз імпортував 61% цього обсягу на суму близько €57 млрд
Європейський союз імпортував 61% цього обсягу на суму близько €57 млрд

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шольц визнав помилки щодо тісних економічних відносин із Росією

Від продажу сирої нафти Росія отримала €46 млрд. Продаж трубопровідного газу приніс €24 млрд, нафтопродуктів – €13 млрд, ЗПГ (зріджений природний газ. - Gazeta.ua) – €5,1 млрд, вугілля – €4,8 млрд.

Обсяги імпорту викопного палива в травні дещо знизилися – приблизно на 15% у порівнянні з періодом до вторгнення в Україну, оскільки багато країн і фірм стали уникати постачання з РФ.

Голова Офіса президента України Андрій Єрмак у Telegram прокоментував дані CREA. Він закликав припинити спонсорувати російську військову машину.

"Жахливі цифри. Росія заробила понад 61 мільярд євро на експорті викопного палива за перші 100 днів широкомасштабної війни в Україні. Євросоюз імпортував 61 відсоток російського палива на близько 57 мільярдів євро. Водночас Україна щодня втрачає людей", - заявив він.

Єрмак зазначив, що спільною метою світової спільноти має стати сьомий пакет санкцій проти РФ, а саме газове ембарго, обмеження проти всіх російських банків та еліт, а також вторинні санкції.

Росія відключила від газу низку країн ЄС.

Після того, як президенту Російської Федерації Володимиру Путіну відмовили в оплаті за газ рублями, він перекрив постачання.

Зараз ви читаєте новину «"Жахливі цифри" - порахували, скільки Росія заробила на експорті палива з початку війни в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі