пʼятниця, 04 жовтня 2024 21:22

Ціни на яблука в Україні встановили семирічний рекорд

Ціни на яблука в Україні встановили семирічний рекорд
Ціни на яблука в Україні встановили семирічний рекорд. Фото: melissaknorris.com

Українські садівники підвищили ціни на яблука в середньому на 23% порівняно з кінцем минулого тижня.

Станом на 4 вересня садівники продають яблука за ціною 15-22 грн/кг, залежно від сорту, якості та обсягу партії. Гуртові ціни на яблука в Україні досягли найвищого рівня за останні сім років, повідомляє EastFruit.

Зростання цін у цьому сегменті учасники ринку пояснюють, зокрема, скороченням пропозиції фруктів осінніх сортів, які традиційно не мають високого попиту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні зросла вартість оренди квартир. Де найсуттєвіше

Торгівельна активність у сегменті помітно зросла через сезонне скорочення асортименту фруктів і ягід від місцевих виробників.

Яблука в Україні реалізують в середньому на 36% дорожче, ніж на початку жовтня 2023 року.

З похолоданням більшість українських садівників вирішили основний обсяг яблук закладати на зберігання, тож вільні обсяги яблук на ринку значно зменшилися, що теж надало підтримку відпускним цінам на ці фрукти, сказано в повідомленні.

З початку тижня буряки піднялись у ціні в середньому на 20%. Її відвантажують по 10-14 грн/кг залежно від якості, обсягу партії та регіону виробництва. Тижнем раніше ціни були на рівні 8-12 грн/кг.

Зараз ви читаєте новину «Ціни на яблука в Україні встановили семирічний рекорд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі