неділя, 31 березня 2013 12:16

Втрати великих вкладників Банку Кіпру можуть скласти до 60% і навіть більше

Втрати великих вкладників Банку Кіпру можуть скласти до 60% і навіть більше
Кіпр "заморожує" депозити до кращих часів. Фото: sevnews.info

Всі закордонні відділення кіпрських банків будуть поступово продані. Про це заявив міністр фінансів республіки Міхаліс Сарріс. Він пояснив, що мова йде про банківські структури в Росії, Україні, Румунії, Сербії та ряді інших країн, - повідомляє ІТАР-ТАРС.

За словами Сарріса, Кіпр буде звертатися до нових ринків, таких як Китай і держави арабського світу. Він також заявив, що, незважаючи на "гіркоту, яку викликали в Росії події, що відбуваються на острові", кіпрсько-російські відносини "залишаються хорошими".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Хто серйозно відстежував ситуацію, той давно тримався подалі від Кіпру"

Висловлювання міністра прозвучали в день, коли були опубліковані параметри угоди центробанку і мінфіну Кіпру з "трійкою" міжнародних кредиторів (Єврокомісія, Європейський центральний банк і Міжнародний валютний фонд) про реструктуризацію Банку Кіпру та ліквідації Кіпрського народного банку. Міністр підтвердив, що 37,5% депозитів у Банку Кіпру понад 100 тис євро будуть конвертовані в акції.

За його словами, 22,5% цих депозитів будуть "зарезервовані" до того моменту, коли завершиться оцінка потреб банку в рекапіталізації. Решта 40%, сказав міністр, залишаться у власників депозитів. Експерти ЦБ і Мінфіну повідомили раніше, що на ці кошти будуть нараховуватися відсотки, однак вони будуть заморожені до кращих часів. Таким чином, за їхніми словами, втрати великих вкладників Банку Кіпру можуть скласти до 60% і навіть більше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Економіст пояснив, чому банки Кіпру не цікаві для олігархів

Сарріс зазначив, що фінансовий сектор Кіпру і його роль як міжнародного ділового центру скоротиться. Сильний удар, сказав він, нанесений аудиторським і юридичним фірмам, що працюють у сфері фінансових послуг. Тим не менш, він висловив надію на те, що "досить багато міжнародних компаній, в тому числі нових, повернеться на Кіпр після того, як минуть важкі часи".

Зараз ви читаєте новину «Втрати великих вкладників Банку Кіпру можуть скласти до 60% і навіть більше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі