вівторок, 02 серпня 2011 20:56

Влада не піде на підвищення тарифів на "електрику" у 2,5 рази - експерт

Влада не піде на підвищення тарифів на "електрику" у 2,5 рази - експерт

Заяву Національної комісії з регулювання електроенергетики щодо необхідності підвищити тарифи на електроенергію для населення у 2,5 рази не можливо виконати ні з економічного погляду, ні з політичного.

Таку думку висловив незалежний експерт з енергетики Валентин Землянський в ефірі Першого ділового каналу.

"Заяви, які пролунали з боку Національної комісії регулювання енергетики з приводу необхідності підняття тарифів у 2,5 раза — це нереально ні з економічної точки зору, ні з політичної. Напередодні виборів ніхто не піде на такі кроки стосовно населення", - сказав він.

Крім того, за його словами, тарифи на "електрику" не будуть так суттєво підвищені і після виборів.

"Ми отримаємо не просто соціальне невдоволення. Це буде бунт. Уявіть, якщо квартплата за двокімнатну квартиру сьогодні становить 300 гривень, враховуючи воду і електрику, а завтра ви отримаєте рахунок на 700-800 гривень", - наголосив експерт.

За словами Землянського, варто очікувати невеликого підвищення тарифів.

"Ми можемо очікувати певного подорожчання, це нормальна тенденція, що відбувається в усьому світі. Та ж Росія підвищує ціни на газ для населення на 15-20% протягом року", - підкреслив він.

Зараз ви читаєте новину «Влада не піде на підвищення тарифів на "електрику" у 2,5 рази - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі