середа, 27 липня 2022 18:32

"Велика сімка" примусово знизить ціни на російську нафту – Reuters

"Велика сімка" примусово знизить ціни на російську нафту – Reuters
Ціни на російську нафту змінять примусово. Фото: Pixabay

Ціни на російську нафту примусово знизять до 5 грудня 2022 року.

Дата прив'язана до термінів набуття чинності санкцій Євросоюзу, які забороняють імпорт нафти РФ морськими шляхами. Про деталі угоди країн "Великої сімки" розповів представник G7, пише Reuters.

"Мета тут полягає в тому, щоб узгодити терміни з тими, що вже встановив ЄС. Ми хочемо переконатися, що механізм обмеження цін набуде чинності одночасно", – сказав чиновник.

Ціна буде вищою за собівартість видобутку в Росії. Це роблять для того, "щоб Кремль мав стимул продовжувати качати". Але вартість буде "значно нижчою за нинішні високі ринкові ціни".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нафтогаз у дефолті: компанія запропонує кредиторам нову угоду

Ціну на російську нафту встановлюватимуть члени картелю покупців. Росії у будь-якому разі буде важко продавати свою нафту в інших країнах.

До співпраці хочуть залучити Китай та Індію. Вони вже купують російську нафту зі знижками.

"Ми вже отримали звістку від низки азіатських країн, які або зацікавлені в приєднанні до коаліції, або хочуть дізнатися, якою буде встановлена ​​ціна, щоб посилити свої позиції в переговорах із росіянами про майбутні контракти", – йдеться в повідомленні.

Російські державні компанії Роснефть і Газпром зможуть постачати нафту до третіх країн.

Європейський Союз вніс поправки в санкції проти РФ для обмеження ризиків глобальної енергетичної безпеки.

Зараз ви читаєте новину «"Велика сімка" примусово знизить ціни на російську нафту – Reuters». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі