середа, 27 липня 2022 12:46

Нафтогаз у дефолті: компанія запропонує кредиторам нову угоду

Нафтогаз у дефолті: компанія запропонує кредиторам нову угоду
У НАК "Нафтогаз України" заявили, що невідкладно запропонують кредиторам нову угоду. Фото: Укрінформ

У Нафтогазі заявили, що невідкладно запропонують кредиторам нову угоду про відтермінування.

Звернуться до тримачів єврооблігацій щодо відтермінування виплат за умовами, визначеними Кабінетом міністрів. Про це йдеться в заяві компанії, опублікований 27 липня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У них інші цінності": Угорщина купує російську нафту зі знижкою $40 за барель – Коболєв

"Цей процес має бути частиною спільних дій уряду та інших державних компаній щодо пропозиції аналогічних умов відтермінування виплат за єврооблігаціями. Нафтогаз працює з усіма зацікавленими сторонами, щоб дістати згоду власників єврооблігацій", – ідеться в повідомленні.

Нафтогаз оголосив дефолт за єврооблігаціями. 26 липня сплив термін виплат власникам єврооблігацій.

Компанія заявила, що уряд не дозволив робити виплати за єврооблігаціями. Тож компанія в дефолті.

Напередодні тримачі євробондів Нафтогау відмовилися погоджуватися на відтермінування виплат на два роки. Це означало, що компанія мала до кінця вівторка виплатити $355 млн тіла боргу (за випуском 2022 року) і €45 млн відсотків (щодо випуску 2024-го).

Для проведення цих виплат Нафтогаз мав отримати погодження уряду. Компанія стверджує, що має на рахунках достатньо коштів, щоб провести ці виплати за єврооблігаціями. Також попереджає про негативні наслідки для компанії та країни у випадку "жорсткого дефолту".

Натомість Кабінет міністрів це погодження не надав. Уряд доручив НАК невідкладно розпочати другий раунду переговорів з інвесторами щодо реструктуризації боргу.

Зараз ви читаєте новину «Нафтогаз у дефолті: компанія запропонує кредиторам нову угоду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі