четвер, 03 березня 2022 19:52

В Україні створять чотири фонди для відновлення держави

В Україні створять чотири фонди для відновлення держави
Фонди допоможуть відновити те, що знищила війна. Фото: Pexels

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль оголосив, що Україна переходить до тотального супротиву. В містах і селах люди блокують техніку окупантів, нападають на колони забезпечення та захоплюють в полон агресорів.

Про це він сказав під час свого звернення.

"Інформаційна хвиля, яку здійняли українці, захопила весь світ. І весь світ на нашому боці. Ми відчуваємо цю підтримку не лише на словах. Тисячі добровольців з усього світу їдуть в Україну, аби воювати на боці свободи. Ми вже отримали тонни зброї від наших партнерів", - сказав він.

Шмигаль повідомив, що всі системи життєдіяльності держави працюють стабільно.

"Уряд, Міністерство соціальної політики та Пенсійний фонд нарахували українцям всі проіндексовані на 14% пенсії. Нараховано пенсії майже 13 мільйонам людей, і кошти вже перераховано в банки. Виплати вже розпочалися згідно з графіком, а окремим категоріям виплати здійснено навіть раніше", - сказав прем'єр

Всі українці, які втратили можливість працювати, отримають 6,5 тис. грн без жодних умов протягом березня. Найближчим часом стане відомо, як ці кошти будуть отримувати українці.

Укрзалізниця почала купувати їжу, пальне, ліки, електроенергію та інші важливі товари і послуги для людей. Підприємство тримає контакт із військово-цивільними адміністраціями, аби оперативно задовольняти потреби людей і держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Щодня українці виграють. Ціна війни для Путіна зростає - що пише про нас світова преса

Шмигаль анонсував створення чотирьох фондів. Кошти з них підуть на відновлення України.

"Перше. Це Фонд відновлення зруйнованого майна та інфраструктури. Ми відновимо все, що зруйнували російські окупанти. Кожен дім, кожну квартиру, кожну школу, кожен дитячий садок та лікарню! Кожен міст і дорогу!" - розповідає Шмигаль.

Другий - Фонд відновлення та трансформації економіки. Україна проситиме партнерів прийняти план відновлення економіки та будівництва нової європейської країни.

Третій - Фонд обслуговування та погашення боргу. Він спрямований на забезпечення всіх зобов'язань України. 1 березня Мінфін України здійснив купонну виплату в розмірі $292 млн за єврооблігаціями. Але в Уряді вважають, що світ має допомогти.

Четвертий - Фонд підтримки постраждалого бізнесу. Після перемоги держава допоможе бізнесу повернутись до нормальної роботи.

Росія о 4:00 ранку 24 лютого напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

Зараз ви читаєте новину «В Україні створять чотири фонди для відновлення держави». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі