середа, 30 березня 2022 16:09

В Росії почали скорочувати штати та урізати зарплати

В Росії почали скорочувати штати та урізати зарплати
У РФ бізнес знижує витрати на персонал. Фото: Unsplash

Через санкції 68% російських компаній малого і середнього бізнесу почали знижувати витрати на співробітників.

Здебільшого, почали скорочувати штати. Про це повідомляє російське видання "РБК" з посиланням на результати опитування, проведеного Аналітичним центром НАФІ.

Відомо, що про скорочення штату заявили 27% респондентів, а про скасування соцпакетів, премій та бонусів - 26%. Ще 25% компаній розповіли про зниження зарплат працівникам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін повернув Росію в СРСР - дефіцит, черги та злидні

На віддалений режим роботи перевели своїх співробітників 22% компаній, на інші посади зі зміною рівня зарплати та обов'язків - 12%.

В опитуванні, яке провели у березні, взяли участь 500 представників бізнесу. Зокрема, респондентами виступили як самі власники бізнесу, так і перші особи компаній та індивідуальні підприємці.

У РФ почався дефіцит життєво необхідних медикаментів. Не вистачає понад 80 препаратів, зокрема інсуліну та дитячого нурофену. Про зупинення інвестицій в РФ заявили фармгіганти - німецька Bayer та американська Pfizer.

Війна Російської Федерації проти України принесла величезні збитки в першу чергу російській економіці. Більшість великих світових компаній вже покинули російський ринок. Бізнес виходить з абсолютно різних сфер, а з собою забирає десятки тисяч робочих місць.

Зараз ви читаєте новину «В Росії почали скорочувати штати та урізати зарплати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі