середа, 02 лютого 2022 10:10

В одному регіоні вартість землі вдвічі перевищує середню по Україні

В одному регіоні вартість землі вдвічі перевищує середню по Україні
Ринок землі в Україні функціонує протягом 7 місяців. Фото:mapio.net

За підсумками перших семи місяців функціонування ринку землі в Львівській області продали 493 земельні паї площею 635 га. Середня вартість гектара становить майже 97,2 тис. грн, що перевищує середню ціну по Україні більш як удвічі - 45,2 тис. грн, та поступається лише Київській області - 152,2 тис. грн.

Про це повідомляють у Департаменті агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації.

Таким чином Львівська область вкотре підтверджує статус однієї з найдорожчих областей України за вартістю земельних паїв. Водночас за площею відчужених сільськогосподарських земель область посідає останні місця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перша сплата податків за сільгоспземлю відбудеться 2023 року

Найбільше транзакцій із землею провели в Харківській, Кіровоградській і Дніпропетровській областях.

Загалом на території Львівщини, з моменту скасування мораторію на відчуження земель здійснили 2279 правочинів щодо земельних ділянок сільськогосподарського призначення на загальну площу 1,9 тис. га.

Середня нормативно-грошова оцінка ріллі в області становить 21,5 тис. грн. Проте фактична ціна продажу є більшою в чотири з половиною рази.

В Україні близько 13 млн га сільгоспземлі обробляють нелегально. Нелегальний експорт аграрної продукції щорічно завдає економіці України збитків у розмірі $2 млрд.

Про це в інтерв'ю порталу "Бізнес Цензор" заявив глава Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

Зараз ви читаєте новину «В одному регіоні вартість землі вдвічі перевищує середню по Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі