понеділок, 26 червня 2023 16:58

У Європі почалась боротьба за українських працівників

У Європі почалась боротьба за українських працівників
Литва хоче переманити українських біженців з Польщі. Фото: Pexels

У Литві влада та роботодавці заохочують українських біженців працювати у них, а не у Польщі. Про це пише Uamadia посилаючись на дані міграційної платформи EWL.

Зараз там за трудовими договорами у країні працює 25 600 громадян України. Це майже 61% від кількості зареєстрованих у країні біженців, пише Uamadia.

У Польщі останнім часом знизились зарплати. Литва пропонує кращі умови.

Найбільше вакансій на підприємствах, без обов'язкового досвіду та знання мови.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яку допомогу українські біженці можуть отримати за кордоном: список країн та послуги

Мінімальна зарплата в Литві вища за польську – €840 брутто. У Польщі мінімальна зарплата з липня 2023 року становитиме €796 брутто.

Кухар у Литві може заробляти від 40 до 60 тис. грн у місяць, а його помічник приблизно 34 тис. На висадженні дерев можна заробляти більш ніж 68 тис. грн.

"Литовські роботодавці заохочують українців до роботи різними бонусами. Наприклад, преміями, безкоштовним харчуванням (одно- чи дворазове). Литва також є однією з небагатьох країн ЄС, яка надає житло для працівників безкоштовно. Це дозволяє українцям значно заощадити на витратах", – розповів директор міжнародної рекрутації міграційної платформи EWL Марцін Колодзейчик.

Громадяни України, які останній рік перебували в інших країнах ЄС і були під їх захистом, можуть отримати тимчасовий захист у Литві.

Українці, які внаслідок повномасштабної війни, переїхали за кордон, зокрема в країни Євросоюзу, повинні знати місцеві правила оподаткування доходів.

Юридична фірма Sayenko Kharenko разом із компанією Andersеn Global підготували комплексний огляд підходів до оподаткування у країнах, які зараз приймають значну кількість українців.

Зараз ви читаєте новину «У Європі почалась боротьба за українських працівників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі