середа, 06 березня 2013 09:17

В Азарова визначили чотири галузі, які отримають податкові пільги

В Азарова визначили чотири галузі, які отримають податкові пільги
Фото: nuos.edu.ua

Кабінет міністрів визначив чотири галузі, які отримають податкові пільги.

Про це пише "Комерсант-Україна" у публікації "Пільги на роки".

У розпорядженні видання опинився проект урядового законопроекту про стимулювання притоку інвестицій в економіку, який сьогодні має намір затвердити Кабмін.

Документ містить чотири пріоритетні галузі, інвестиції в які дозволять оптимізувати оподаткування. Це агропромисловий та машинобудівний комплекси, житлово-комунальне господарство та розвиток транспортної інфраструктури. Ще на початку року проект списку пріоритетних галузей був ширшим і складався з шести галузей. У ньому були нафтопереробний і паливно-енергетичний комплекси (розвиток енергетичної інфраструктури, зокрема газотранспортної системи; видобуток нафти, газу і вугілля, виробництво енергії з альтернативних джерел, біологічних видів палива).

Нагадаємо, закон про стимулювання інвестиційної діяльності у пріоритетних галузях з метою створення нових робочих місць був прийнятий парламентом ще у вересні і набув чинності в січні. Але він не діє, оскільки Кабмін не затвердив перелік галузей економіки, які до 2032 року отримають податкові пільги.

На перші п'ять років бізнес звільнять від сплати податку на прибуток, ще через п'ять років підприємства платитимуть його за ставкою 8% і лише з 2023 року повернуться до базової ставки, яка до того моменту сягне 16%. До 2018 року дається право безмитного ввезення обладнання і можливість вексельного розрахунку з ПДВ зі строком погашення 60 днів. Правда, останню преференцію Міністерство фінансів пропонує скасувати.

/media/video/485862/1_485862.mp4

Зараз ви читаєте новину «В Азарова визначили чотири галузі, які отримають податкові пільги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі