субота, 08 лютого 2014 09:49

Українці відчують падіння гривні вже на наступному тижні

Українці відчують падіння гривні вже на наступному тижні

Рішення Національного банку України відпустити гривню у вільне плавання практично миттєво вплинуло на вітчизняний ринок - магазини вже почали переписувати цінники на товарах.

За словами фахівців-економістів, вже на наступному тижні підскочить вартість усього, що імпортується у країну: від машин до продуктів, а повне оновлення цінників відбудеться за місяць. повідомляє "ТСН".

Наразі дедалі частіше на дверях магазинів, що продають електроніку, можна зустріти повідомлення про переоблік. Експерти кажуть, що з кожним днем таких табличок лише більшатиме, оскільки усі ламають голову зараз над тим, у яке плавання відпускати ціни.

У роздумах також імпортери автомобілів. За неофіційною інформацією, деякі салони взагалі призупинили продаж авто і відновлять, коли буде зрозумілий курс долара. Деякі салоyи викручуються тим, що міняють ціни на автівки раз на три дні.

Стосовно продуктів, то ціни можуть піднятись на мандарини з Іспанії, банани із Еквадору, зелень із Нідерландів та перець, адже це все купується за валюту. За останні дні вона здорожчала майже на 10%. Тому вже за кілька днів мінімум на стільки перерахують вартість товарів у магазинах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Долар подешевшав так само стрімко, як і дорожчав

В інспекції з моніторингу за цінами запевняють, що ціни на соціальні товари такі як хліб, молоко, м'ясо, яйця, масло, картопля (всього 10 позицій) не зростуть. Решта їм непідконтрольна, тому варто очікувати росту цін і на вітчизняні продукти.

Зараз ви читаєте новину «Українці відчують падіння гривні вже на наступному тижні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі