пʼятниця, 16 вересня 2016 10:54

Українці стали їсти більше м'яса

Українці стали їсти більше м'яса

У січні-серпні 2016 року порівняно з аналогічним періодом 2015-го, споживання населенням м'яса зросло на 1,2 кг, і становило 32,1 кг на особу.

Про це повідомляє прес-служба Економічного дискусійного клубу.

У січні-серпні 2016 року всіма категоріями господарств України вироблено 1451 тис. т м'яса всіх видів, що на 1,2% вище за аналогічний період минулого року.

Зростання виробництва відбулося за рахунок нарощування обсягів продукції птахівництва на 4,1% та скотарства — на 1,3%. Водночас виробництво свинини скоротили на 2,9%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні третій місяць падають ціни

За даними держстату, станом на 01 вересня 2016 року порівняно з минулим роком поголів'я великої рогатої худоби скоротилося на 2,6%, свиней — на 3,4% та птиці — на 6,7%.

Зберігається тенденція до зростання обсягів зовнішньої торгівлі м'ясною продукцією. За 8 місяців цього року порівняно з відповідним періодом минулого року експорт зріс на 20,4% та становив 187 тис. т, імпорт — на 19,5% - 110 тис. т. Найбільше наростили м'ясний експорт у птахівництві. За 8 місяців експортні постачання м'яса птиці зросли майже на 50% ніж торік. Цю продукцію поставляли переважно до Іраку, Єгипту та Євросоюзу.

Провідними позиціями м'ясного імпорту залишаються свинина та м'ясо птиці - 50 тис. т та 48 тис. т, які ввозили в основному із Польщі та Німеччини. Частка імпорту у внутрішньому продовольчому споживанні - 8,0%.

Зараз ви читаєте новину «Українці стали їсти більше м'яса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі