вівторок, 13 серпня 2024 22:08

Українці не впевнені щодо майбутнього - опитування

Українці не впевнені щодо майбутнього - опитування
Держборг України перевищив 6 трлн грн. Фото: poglyad.tv

Понад 80% українців вважають, що економічна ситуація в Україні за останній рік погіршилася, 10% думають, що не змінилася, ще 2% бачать покращення.

Крім того, 57% опитаних стали менш впевнені щодо майбутнього, 25% не відчувають змін стосовно майбутнього. Лише для майже 10% воно покращилось (найбільше таких серед найстаршої вікової категорії). Такі результати опитування, які провела Соціологічна група "Рейтинг".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні третій місяць дорожчає газ

Матеріальне становище родини в 60% опитаних погіршилось, у 35% не змінилось, покращилось для 4%. Про покращення частіше зазначають опитані віком до 30 років.

"Рейтинг" з 5 по 12 липня 2024 року опитав 2000 громадян України віком від 18 років і старших методом САТІ (телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера) на основі випадкової вибірки телефонних номерів. Людей опитували в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу, а також територій, де на момент опитування відсутній український мобільний зв'язок. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення.

Раніше повідомлялося про те, що довгостроковий рейтинг дефолту України в іноземній валюті знизили до "C" з "CC" - з ймовірного до неминучого.

Держборг України перевищив 6 трлн грн. За даними Мінфіну, державний та гарантований державою борг України на 30 квітня поточного року становив 6 трлн 10 млрд грн або $151,52 млрд.

Дефолт оголошують тоді, коли країна не може розрахуватися зі своїми боргами вчасно і в повному обсязі. Дефолт оголошує Міністерство фінансів. Вони починають переговори із зовнішніми кредиторами та пропонують домовитися про перенесення термінів чи зміну умов погашення боргу.

Зараз ви читаєте новину «Українці не впевнені щодо майбутнього - опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі