субота, 04 червня 2011 17:56

Україна готується віддавати державний борг в російських рублях - міністр фінансів

Україна готується віддавати державний борг в російських рублях - міністр фінансів

Україна може обслуговувати державний борг за допомогою російського рубля.

Про це заявив міністр фінансів Федір Ярошенко під час прес конференції за підсумками зборів міністрів фінансів країн - учасниць СНД, що пройшли у Києві.

Як розповів чиновник, в України вже є досвід напрацювань у цьому питанні.

"У 2010 році ми відпрацьовували можливості фінансування державних програм, зокрема з обслуговування державного боргу, місцевих боргів, що є в органах самоврядування, через російський рубль", - зазначив він.

Ярошенко заявив, що зараз в Україні планується "реалізація певних програм" з облуговування держборгу через російську валюту.

"Ми ведемо переговори з Ощадбанком Росії, ВТБ, досліджуємо...", - повідомив він.

У свою чергу, міністр фінансів Російської Федерації Олексій Кудрін висловив думку, що використання російського рубля стане ширшим у разі, якщо інфляція в Росії залишатиметься на рівні менше 5% протягом найближчих 5-6 років.

"Після цього відбудеться істотне зростання довіри до рубля та істотне розширення в розрахунках", - спрогнозував він.

Крім того, глава російського Мінфіну допустив можливість переходу на розрахунки за експортований з РФ газ в рублях, проте зазначив, що остаточне рішення прийматиме "Газпром".

"Можна обговорювати перехід до рублів. Але, по суті, це буде рубльове вираження завжди тієї ціни, що все одно складатиметься в доларах ... Ключове рішення за Газпромом", - підкреслив чиновник.

Зараз ви читаєте новину «Україна готується віддавати державний борг в російських рублях - міністр фінансів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі