субота, 04 червня 2011 11:21

Для сплати зовнішніх боргів Україні не потрібний кредит МВФ - Азаров

Для сплати зовнішніх боргів Україні не потрібний кредит МВФ - Азаров

Україна здатна розплачуватися по своїх зовнішніх боргах і без кредиту зі сторони Міжнародного валютного фонду (МВФ). Про це на засіданні постійно діючої Ради міністрів фінансів країн-учасниць СНД заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров.

"Коли ми зараз ведемо переговори з Міжнародним валютним фондом, ми виходимо з ситуації, що абсолютно змінилася. По-перше, у нас немає ніякої потреби негайно отримувати кредити МВФ - у нас достатньо ресурсів, щоб самим розплачуватися по своїх зовнішніх зобов'язаннях. Це перше і найголовніше. Друге - ми високо цінуємо співпрацю з МВФ і приводимо параметри того, що ми в даний час можемо дуже плавно вирішувати питання тарифоутворення з тим, щоб не спровокувати інфляцію", - сказав Азаров.

Він зазначив, що відновлення співпраці з МВФ і отримання кредитів, яке відбулося після приходу нинішньої влади, важливе не сумою кредиту, а фактом співпраці з МВФ.

"Ми були вимушені торік в умовах дуже складної фінансової ситуації відновити співпрацю з Міжнародним валютним фондом. Ми провели достатньо важкі переговори, відновили співпрацю, отримали кредити в обсязі, звичайно, значно меншому, ніж в кризовому 2009 р., але для нас була важлива не сама сума кредиту, а той факт, що ми працюємо в програмі підтримки валютного резерву з боку МВФ", - підкреслив прем'єр-міністр.

Він додав, що програма Stand-by гарантувала, що у разі ускладнення ситуації з українським платіжним балансом МВФ надав би Україні допомогу. В той же час прем'єр-міністр підкреслив, що така ситуація не відбулася і ніякого екстреного режиму співпраці з МВФ не трапилося. 

Раніше повідомлялось, наступного приїзду місії Міжнародного валютного фонду варто чекати не раніше кінця червня. Таку думку висловили одразу кілька експерти. 

Зараз ви читаєте новину «Для сплати зовнішніх боргів Україні не потрібний кредит МВФ - Азаров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі