середа, 01 червня 2011 16:30

Білорусь хоче отримати від МВФ $ 8 мільярдів кредиту

Білорусь хоче отримати від МВФ $ 8 мільярдів кредиту

Білорусь планує залучити кредит Міжнародного валютного фонду обсягом до $ 8 млрд терміном на 3-5 років.

Про це повідомив прем'єр-міністр країни Михайло Мясникович.

"Ми оцінюємо розмір підтримки від $ 3,5 млрд до $ 8 млрд. Планується, що програма буде розрахована на три-п'ять років", - сказав він.

При цьому білоруський прем'єр заявив, що вартість кредиту МВФ в удвічі нижча, ніж кредиту ЄврАзЕС, який Білорусь також розраховує отримати найближчим часом.

Раніше в середу Мінськ звернувся до МВФ за стабілізаційним кредитом. Експерти заявляли, що дії білоруської влади - чергова спроба натиснути на Росію, щоб отримати кредит від ЄврАзЕС на пільгових умовах без масового продажу держактивів.

Білорусь переживає важку економічну і валютну кризу. Після того, як влада країни 23 травня оголосила про девальвацію національної валюти на 56% (курс впав з 3194 білоруських рублів до 4930 рублів за $ 1), населення почало скуповувати товари тривалого користування і продукти харчування.

Минулого тижня в країні виникали перебої з цукром, сіллю, рибою і цигарками.

Щоб купити валюту, білоруси стоять у черзі в обмінники по кілька тижнів, відмічаючись двічі на добу.

Девальвувавши рубль, регулятор також ввів жорсткі обмеження на коливання курсу, що призвело до практично повного припинення угод на міжбанківському ринку.

Зараз ви читаєте новину «Білорусь хоче отримати від МВФ $ 8 мільярдів кредиту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі