четвер, 03 лютого 2022 17:14

Україна домовилася про збільшення імпорту газу зі Словаччини

Україна домовилася про збільшення імпорту газу зі Словаччини
Сумарна доступна потужність для імпорту газу зі Словаччини сягає 197 млн куб. м на добу. Фото: Оператор ГТС України

Україна домовилася зі Словаччиною про збільшення потужностей для імпорту природного газу на 15 млн куб. м на добу на точці "Будінце".

Таким чином, загальний обсяг гарантованих потужностей з 4 лютого до 31 березня 2022 року складатиме 42 млн куб. м на добу, повідомив гендиректор Оператора ГТС України Сергій Макогон у Facebook.

"На додачу до угорського маршруту, який ми впровадили наприкінці минулого року, Україна отримує додаткові потужності по словацькому напрямку. Це підвищує надійність постачань газу та посилює енергетичну безпеку країни", - зазначив Макогон.

Нові гарантовані потужності розподілять через аукціони на платформі: на лютий через добові аукціони, а на березень - через добові і місячний. Бронювання нових потужностей здійснюватиметься за чинними тарифами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна відновила транзит газу до Румунії

2014 року доступ до 27 млн куб. м у точці "Будінце" стали першими гарантованими потужностями, про які Україна домовилася зі словацьким оператором Eustream a.s. З 1 березня 2020-го оператори запустили віртуальний реверс через точку "Вельке Капушани - Ужгород".

Сумарна доступна потужність для імпорту газу зі Словаччини сягає 197 млн куб. м на добу.

1 лютого Україна вперше почала фізично імпортувати газ з Угорщини. Раніше українська газотранспортна система могла транспортувати газ лише до Угорщини.

Зараз ви читаєте новину «Україна домовилася про збільшення імпорту газу зі Словаччини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі